+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

Армадин Лонг табл.пролонг.действ.500мг №40

Главная » Каталог лекарств
Армадин Лонг табл.пролонг.действ.500мг №40
  • Код товара: s103305
  • Производитель: Микрохим НПП
  • Действующее вещество: армадин
  • Срок годности: до 01.12.22
  • Наличие: нет в наличии


Склад

діюча речовина: 1 таблетка містить армадіну (2-етил-6-метил-3-гідроксипіридину сукцинату) 300 мг або 500 мг;

допоміжні речовини: гідроксипропілцелюлоза, гіпромелоза (гідроксипропілметилцелюлоза), кремнію діоксид колоїдний безводний, кислота янтарна, магнію стеарат, тальк.

Лікарська форма

Таблетки пролонгованої дії.

Таблетки білого або білого з кремуватим відтінком кольору з двоопуклою гладкою поверхнею, вкриті плівковою оболонкою, можливо зі специфічним запахом.

Фармакотерапевтична група

Засоби, що впливають на нервову систему. Код АТС N07X X.

Кардіологічні препарати. Код АТС C01E B.

Показання

Неврологія:

  • наслідки гострого порушення мозкового кровообігу;
  • невротичні та неврозоподібні стани із симптомами тривоги;
  • нейроциркуляторна дистонія;
  • легкі когнітивні розлади різного генезу (при психоорганічному синдромі та астенічних порушеннях, зумовлених гострими та хронічними порушеннями мозкового кровообігу, черепно-мозковими травмами, нейроінфекціями та інтоксикацією, сенільними та атрофічними процесами);
  • енцефалопатії різного генезу (дисциркуляторні, дисметаболічні, посттравматичні, змішані);
  • легка черепно-мозкова травма, наслідки черепно-мозкових травм;
  • порушення пам'яті та інтелектуальна недостатність у людей літнього віку;
  • астенічні стани, вплив екстремальних (стресових) факторів;
  • абстинентний синдром при алкоголізмі з переважанням неврозоподібних та нейроциркуляторних порушень;
  • стани після інтоксикації антипсихотропними засобами.

Кардіологія, у складі комплексної терапії:

  • ішемічна хвороба серця.

Протипоказання

Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату. Гостра печінкова або ниркова недостатність.

Спосіб застосування та дози

Таблетки Армадин® лонг слід приймати внутрішньо не розжовуючи, запиваючи склянкою води, незалежно від прийому їжі. Дози та тривалість лікування встановлюють враховуючи чутливість хворих до препарату і медичних показань.

У перші 2-3 дні Армадин® лонг призначають по 1 таблетці по 300 мг або 500 мг, надалі добову дозу підвищують до 600 мг; препарат приймають по 1 таблетці кожні 12 годин. При ішемічній хворобі серця Армадин® лонг приймають по 1-2 таблетки 2 рази на день протягом 2-3 місяців.

Хворі з тривожними станами, нейроциркуляторними дисфункціями та когнітивними порушеннями приймають Армадин® лонг протягом 2-6 тижнів.

Для купірування алкогольного абстинентного синдрому препарат застосовують протягом 5-7 днів.

Курсову терапію препаратом Армадин® лонг закінчують поступово, зменшуючи дозу протягом 2-3 діб.

Побічні реакції

Рідко – нудота, сухість слизової оболонки ротової порожнини, алергічні реакції, сонливість, порушення процесу засинання, відчуття тривоги, емоційна реактивність, дистальний гіпергідроз, головний біль, порушення координації, підвищення або зниження артеріального тиску. Можливі прояви індивідуальної гіперчутливості та алергічних реакцій.

Передозування

При передозуванні можливе виникнення сонливості і седації.

Лікування – дезінтоксикаційна терапія, симптоматична терапія.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Протипоказано застосовувати вагітним та жінкам, які годують груддю.

Діти

Не застосовують у педіатричній практиці.

Особливості застосування

В окремих випадках, особливо у чутливих до препарату пацієнтів та у пацієнтів з бронхіальною астмою, при підвищеній чутливості до сульфітів можливий розвиток тяжких реакцій гіперчутливості. При артеріальній гіпертензії нестійкого кризового перебігу необхідна попередня корекція АТ.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами

У період лікування необхідно бути обережним при керуванні автотранспортом або роботі зі складними механізмами, враховуючи ймовірність побічних ефектів, що можуть впливати на швидкість реакції та здатність концентрувати увагу.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Армадин® лонг подсилює дію бензодіазепінових анксіолітиків, протипаркінсонічних засобів і карбамазепіну, потенціює дію протисудомних засобів, транквілізаторів та аналгетиків. Армадин® лонг зменшує токсичну дію етилового спирту. Підвищує гіпотензивну активність АПФ, β-адреноблокаторів. Підвищує антиангінальну активність нітропрепаратів. Під впливом препарату посилюється дія транквілізуючих, нейролептичних, антидепресивних, снодійних і протисудомних засобів, що дає можливість знизити їх дози і зменшити побічні ефекти.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка.

Етилметилгідроксипіридину сукцинат належить до гетероароматичних антиоксидантів. Він має широкий спектр фармакологічної дії: підвищує стійкість організму до стресу, чинить анксіолітичну дію, яка не супроводжується сонливістю та міорелаксуючим ефектом; має ноотропні властивості, попереджує та зменшує порушення пам’яті, що виникають у зв’язку зі старінням та під дією різних патогенних факторів, чинить протисудомну дію; виявляє антиоксидантні та антигіпоксичні властивості; підвищує концентрацію уваги та працездатність; послаблює токсичну дію алкоголю. Препарат покращує метаболізм тканин мозку та їх кровозабезпечення, покращує мікроциркуляцію та реологічні властивості крові, зменшує агрегацію тромбоцитів. Стабілізує мембранні структури клітин крові (еритроцитів і тромбоцитів); зменшує вміст загального холестерину та ліпопротеїнів низької щільності.

Механізм дії зумовлений його антиоксидантною та мембранопротекторною активністю. Він інгібує перекисне окиснення ліпідів, підвищує активність супероксидоксидази, підвищує співвідношення ліпід-білок, зменшує в’язкість мембрани. Модулює активність мембранозв’язаних ферментів (кальційнезалежної фосфодіестерази, аденілатциклази, ацетилхолінестерази), рецепторних комплексів (бензодіазепінового, ГАМК, ацетилхолінового), що посилює їх можливість зв’язуватися з лігандами, сприяє збереженню структурно-функціональної організації біомембран, транспортуванню нейромедіаторів і покращенню синаптичної передачі. Етилметилгідроксипіридину сукцинат підвищує вміст дофаміну в головному мозку. В умовах ішемії тканин посилює компенсаторну активацію аеробного гліколізу та знижує ступінь пригнічення окисних процесів у циклі Кребса.

Фармакокінетика.

Армадин® лонг – пролонгована лікарська форма, забезпечує рівномірне вивільнення діючої речовини протягом 10-12 годин і знижує вірогідність виникнення побічних ефектів внаслідок різкого підвищення її вмісту у плазмі крові. Дія препарату починає проявлятися через 3-4 години після прийому, коли концентрація діючої речовини в плазмі крові досягає терапевтичного рівня, стійке поліпшення стану відмічається через 2-3 дні при встановленні стаціонарного рівня фармакокінетичних показників. Після відміни препарату його дія зберігається ще протягом 3-5 днів.

Всмоктування препарату починається у шлунку і відбувається в тонкому і товстому кишечнику. Швидкість вивільнення та абсорбції активної речовини з таблеток Армадин® лонг практично не залежить від ділянки шлунково-кишкового тракту, рН і складу хімусу.

Етилметилгідроксипіридину сукцинат в організмі людини метаболізується, головним чином, у печінці шляхом інтенсивної кон'югації з глюкуроновою кислотою і виводиться із сечею як у незміненому стані, так і у вигляді глюкуронкон'югатів. Показники ниркової екскреції незміненого препарату та його кон'югованих метаболітів характеризуються значною індивідуальною варіабельністю.

Термін придатності

3 роки. Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати при температурі не вище 30 0С в оригінальній упаковці. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 40 таблеток у полімерній банці у картонній пачці.

Категорія відпуску

За рецептом.


Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!


Аналоги: