+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

Алмагель А сусп.орал.10мл №10

Главная » Каталог лекарств
Алмагель А сусп.орал.10мл №10
  • Код товара: s144636
  • Производитель: БАЛКАНФАРМА-ТРОЯН АТ БОЛГАРИЯ
  • Срок годности: до 01.08.19
  • Наличие: нет в наличии


ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АЛМАГЕЛЬ® А

 (ALMAGEL® А)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:суспензія білого або майже білого кольору;

склад:5 мл суспензії (одна дозувальна ложка) містять:

діючі речовини :  алюмінію гідроксиду гелю 2180 мг,

  в перерахунку на алюмінію оксид 218мг;

  магнію гідроксиду пасти 350 мг,

  в перерахунку на магнію оксид 75 мг;

  бензокаїну 109 мг;

допоміжні речовини:сорбіт, гідроксиетилцелюлоза, метилпарагідрооксибензоат, пропіл парагідроксибензоат, бутилпарагідроксибензоат, спирт етиловий 95%, сахарин натрію, олія лимонна, вода очищена.

Форма випуску.Суспензія для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група.Антациди у комбінації з іншими препаратами.

Код АТС – А 02A Х.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.АлмагельА являє собою збалансовану комбінацію алюмінію гідроксиду та магнію гідроксиду у сполученні з сорбітом. Препарат проявляє знеболювальну дію при застосуванні рекомендованої разової та добової дози за 10 – 15 хвилин до їди. Алюмінію гідроксид нейтралізує підвищену секрецію соляної кислоти та знижує активність пепсину в шлунку, утворюючи алюмінію хлорид. Під впливом лужного середовища кишечнику останній перетворюється на лужні солі алюмінію, які майже не всмоктуються і незначною мірою змінюють концентрацію солей алюмінію в крові. Алюмінію гідроксид має властивість змінювати концентрацію фосфатів, зв’язуючифосфатні іони в кишечнику та обмежуючи, таким чином, їх всмоктування.

Магнію гідроксид також нейтралізує соляну кислоту вшлунку, перетворюючись на магнію хлорид, який має невелику проносну дію.

Сорбіт проявляє слабку вітрогінну та помірну жовчогінну і проносну дії. Такі ефекти компенсують у більшості хворих схильність до запору під впливом гідроксиду алюмінію.

Бензокаїн проявляє місцеву знеболювальну дію при наявності вираженого больового синдрому.

Фармакокінетика.Солі алюмінію всмоктуються незначною мірою в шлунку. Іони магнію всмоктуються всього на 10% і їх концентрація в крові майже не змінюється. Тривалість дії залежить від швидкості випорожнення шлунка. При застосуванні натщесерце дія триває 20–60 хвилин.

Бензокаїн всмоктується в мінімальних кількостях і практично не впливає на організм. Його місцева знеболювальна дія настає через 1–2 хвилини після застосування суспензії.

Показання для застосування. Алмагель А застосовують для нетривалого симптоматичного лікування запальних та ерозивних змін, що супроводжуються болем, нудотою, блюванням, гострих або хронічних запальних процесів або інших порушень слизових оболонок стравоходу, шлунка або дванадцяти палої кишки при таких захворюваннях:

езофагіт;

діафрагмальна грижа;

гастроезофагеальна рефлюксна хвороба;

гострий та хронічний гастрит і гастро дуоденіт;

виразкова хвороба шлунка та дванадцяти палої кишки;

після резекційний гастрит та гастроанастомозит.

Спосіб застосування та дози.Алмагель А застосовують для лікування дорослих. Препарат не розводять та не запивають.

Перед застосуванням флакон з лікарським засобом ретельно збовтують.

Застосовують по 5–10 мл (1–2 дозувальні ложки) 3–4рази на добу за 10–15 хвилин до їди.

Тривалість лікування Алмагелем А не повинна перевищувати 7 днів, потім переходять до застосування Алмагелю або Алмагелю Неопротягом 15–20 днів.

Побічна дія.Алмагель А хворими переноситься добре. У окремих випадках можливі побічні ефекти, що характеризуються появою запору, нудоти, блювання, спазмів шлунка, зміною смакових відчуттів, зміною кольору калових мас; гіпермагніємію та гіпофосфатемією; алергічними реакціями місцевого та загального типу.

Тривале лікування препаратом – понад 6 місяців –може спричинити підвищення рівня магнію та зменшення кількості фосфатів укрові, створити умови для розвитку остеомаляції (стану, спричиненого зменшенням вмісту кальцію в кістках, симптомами якого є слабкість та біль у кістках, набряки кисті та щиколотки).

  При тривалому застосуванні хворими з нирковою недостатністю, а також хворими, які перебувають на діалізі, може проявитисьнейро токсичність (зміни настрою та психіки, розумової активності.).

Протипоказання.Лікарський засіб не призначають дітям незалежно відвіку, зважаючи на ризик розвитку метгемоглобінемії, а також вагітним та жінкам, які годують груддю, зважаючи на вміст бензокаїну.

Алмагель А протипоказано застосовувати при:

- тяжких порушеннях функції нирок, зважаючи на небезпечність розвитку магніємії та підвищення сироваткових концентрацій алюмінію;

- надчутливості до будь-яких діючих та/або допоміжних речовин, які входять до складу лікарського засобу;

- алергії до анестетик ів;

- хронічному запорі;

- хронічному проносі;

- непрохідності кишечнику;

- підозрі на гострий апендицит;

- хворобі Альцгеймера;

- виразковому коліті;

- колостомії, ілеостомії;

- геморої;

- нирковій недостатності;

- станах, які спричиняють порушення водного або електролітного балансу;

Передозування.При одноразовому застосуванні значних доз препарату не спостерігались інші прояви передозування, крім запору, метеоризму, металічного присмаку в роті та втрати чутливості при ковтанні.

Тривале застосування Алмагелю А у дозах, які перевищують звичайні, може спричинити утворення каменів у нирках, тяжкі запори, сонливість, гіпермагніємію, незважаючи на те, що препарат майже не всмоктується з травного каналу. Можуть спостерігатись також прояви метаболічного алкалозу: зміна настрою та розумової активності, оніміння та біль у м’язах, нервозність та швидка стомлюваність, утруднення дихання, неприємні смакові відчуття.

Необхідно терміново припинити застосування препарату та провести симптоматичне лікування.

Особливості застосування.Під час лікування Алмагелем А необхідно уникати застосування алкоголю та кислот (лимонного соку, оцту тощо), які можуть вплинути на місцеву знеболювальну дію препарату.

При проявах алергії до лікарського засобу –невеликого висипу, свербежу, набряку обличчя, утруднення дихання – застосування препарату необхідно припинити і звернутися до лікаря.

При застосуванні певної кількості суспензії виникає оніміння і анестезія слизової оболонки ротової порожнини та язика. Це явище минає і воно не повинне турбувати пацієнта.

Лікарський засіб не містить цукру, тому можезастосовуватись хворими на діабет.

Натомість препарат має у складі сорбіт, який протипоказаний при уродженій непереносимості фруктози – може викликати подразнення шлунка і діарею.

Алмагель А містить так звані парабени – допоміжні речовини пропіл парагідроксибензоат та етилпарагідроксибензоат, які можуть спричинити кропив’янку. Звичайно це реакції уповільненого типу. Рідко можливий розвиток алергічних реакцій миттєвого типу, у тому числі бронхоспазму.

Не рекомендується тривале застосування препарату (понад 7 днів), зважаючи на вміст бензокаїну. При зникненні гострих больових відчуттів переходять до застосування Алмагелю абоАлмагелю Нео.

Більш тривале застосування літніми хворими може погіршити стан наявних захворювань кісток та суглобів.

Алмагель А не призначають під час вагітності та вигодовування груддю, зважаючи на вміст бензокаїну.

Незначна кількість етанолу в лікарській формі, при дотриманні рекомендованих доз, не може вплинути на здатність керувати транспортним засобом або на роботу з механізмами, які потребують підвищеної уваги.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Якщо одночасно з Алмагелем призначаються інші лікарські засоби, то їх рекомендовано застосовувати за 1–2 години до абочерез 1–2 години після прийому Алмагелю А.

Алмагель А змінює кислотність вмісту шлунка, щовпливає на всмоктуваність, біодоступність, максимальні сироваткові концентрації, а також на виведення більшості лікарських засобів при одночасному застосуванні.

Алмагель А зменшує всмоктуваність резерпіну, Н2-блокаторів, глікозидів наперстянки, солей заліза, препаратів літію, хінідину, мексилетину, фенотіазинових препаратів, антибіотиків тетрациклінової низки, ципрофлокса цину, ізоніазиду і кетоконазолу. Зменшення всмоктування цих препаратів пов’язане з утворенням нерозчинних комплексів при олужненні вмісту шлунка.

При одночасному застосуванні з кишково розчиннимипрепаратами підвищена лужність шлункового соку може призвести до прискореного руйнування оболонки і спричинити подразнення шлунка.

Алмагель А не застосовують одночасно зсульфонамідами, зважаючи на бензокаїн у його складі. Як похідний параамінобнезойної кислоти, бензокаїн є антагоністом антибактеріальної активності сульфонамідів.

Алмагель А може вплинути на результати деяких лабораторних і функціональних досліджень та тестів: знижує рівень шлункової секреції при визначенні її кислотності; порушує тест візуалізації дивертикулів і кісткової сцинтиграфії за допомогою технецію (Тс99); помірно та на короткий час підвищує сироватковий рівень гастрину, фосфору, рН сироватки всечі.

Умови та термін зберігання.У захищеному від світла та недоступному длядітей місці, при температурі не вище 25oС.

Не допускати замерзання!

Після першого розкриття первинної упаковки суспензію можна зберігати протягом 15 днів у зазначених умовах.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності.

Термін придатності – 2 роки.


Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!