+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

Алтемикс Бронхо сироп 100мл №1 фл.с мерн.ложк.

Главная » Каталог лекарств

Склад лікарського засобу

діючі речовини: 5 мл сиропу містять екстракту сухого з коренів алтеї (Althaeae radix) (6,52:1) (екстрагент – вода очищена) – 25 мг; екстракту сухого з трави чебрецю (Thymi herba) 80 % натурального (6-10:1) (екстрагент – етанол 70 %) (наповнювачі: глюкоза, висушена розпиленням; кремнію діоксид колоїдний безводний) – 40 мг;

допоміжні речовини: амонію гліциризат, натрію бензоат (Е 211), натрію гідрокарбонат, амонію хлорид, олія анісова, сорбіт (Е 420), метилпарабен (Е 218), пропілпарабен (Е 216), етанол 96 %, вода очищена.

Лікарська форма

Сироп.

Рідина від коричневого до коричневого з зеленуватим відтінком кольору зі специфічним запахом анісу. Допускається випадання осаду.

Назва і місцезнаходження виробника

ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я».

Україна, 61013, м. Харків, вул. Шевченка, 22.

Фармакотерапевтична група

Засоби, що застосовуються при кашлі і застудних захворюваннях. Відхаркувальні засоби. Комбінації. Код АТС R05C A10.

Комплексний рослинний препарат; відхаркувальний засіб прямої дії, виявляє обволікаючу, пом’якшувальну, секретолітичну, бронхолітичну, протизапальну та антимікробну дії.

Корінь алтеї містить рослинний полісахаридний слиз (до 35 %), а також аспарагін, бетаїн, пектинові речовини, крохмаль тощо.

Механізм дії обумовлений подразненням рецепторів шлунка і рефлекторною стимуляцією нейронів блювотного, дихального і кашльового центрів, що призводить до посилення перистальтики бронхіол і підвищення активності миготливого епітелію бронхів (власне відхаркувальна дія). Крім того, препарат посилює функцію бронхіальних залоз, спричиняючи розрідження мокротиння, зменшення його в’язкості і збільшення об’єму (резорбтивна секретолітична дія).

Рослинні слизи покривають слизові оболонки тонким шаром, що довго зберігається на їх поверхні і запобігає подразненню. У результаті зменшується запальний процес і полегшується регенерація тканин. Для слизової оболонки шлунка захисна дія плівки з рослинного слизу тим триваліша, чим вище кислотність шлункового соку (в’язкість рослинного слизу підвищується при взаємодії з соляною кислотою шлункового соку).

Екстракт чебрецю містить фітонциди, феноли (тимол і карвакрол), флавоноїди (апігенін, лютеолін), сапоніни та ін., що виявляють відхаркувальну, бронхолітичну і антимікробну дії, нормалізують реологічні властивості трахеобронхіального секрету і полегшують його відкашлювання, виявляють помірну бронхолітичну дію, пригнічують ріст і проліферацію мікроорганізмів. Механізм відхаркувальної дії компонентів чебрецю зумовлений ферментуванням в’язкого секрету, що призводить до зниження його в’язкості, а також активацією рухової активності миготливого епітелію бронхів. Бронхолітична дія чебрецю, що зумовлена пригніченням контрактильності гладких м’язів трахеї та бронхів шляхом зменшення внутрішньоклітинного вмісту йонів Са2+, забезпечує помірну бронходилатацію, полегшує дихання та зменшує експіраторну задишку. Феноли чебрецю виявляють протимікробну активність відносноSalmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Escherichia coli та інших видів бактерій, а також відносно грибів, включаючи Cryptococcus neoformans, Aspergillus, Saprolegnia, Zygorhynchus.

Показання для застосування

Як засіб для полегшення сухого кашлю та пом’якшення подразнювальної дії слизової оболонки рота та глотки.

Комплексне лікування гострих і хронічних захворювань органів дихання, що супроводжуються кашлем з утрудненим відділенням мокротиння: ларингіт, трахеїт, трахеобронхіт, бронхіт, бронхіальна астма, коклюш.

Протипоказання

Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату.

Належні заходи безпеки при застосуванні

При застосуванні препарату слід дотримуватися рекомендацій лікаря.

Утворення плівки з рослинного слизу на поверхні слизової оболонки верхніх дихальних шляхів не тільки виявляє виражений лікувальний ефект, але і сприяє більш тривалій місцевій дії інших лікарських препаратів.

Перед застосуванням препарат слід збовтувати.

5 мл сиропу (1 мірна ложка) містить 6,8 мг глюкози або 0,00057 хлібних одиниць, що треба враховувати хворим на цукровий діабет.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Прийом препарату не рекомендується у зв’язку з відсутністю досвіду його застосування у період вагітності або годування груддю. За необхідності застосування годування груддю слід припинити.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами

Застосування препарату зазвичай не впливає на швидкість реакції, але слід враховувати, що одна мірна ложка сиропу (5 мл) містить 0,1 мл етанолу (96 %).

Діти

Препарат застосовують дітям від 1 року.

Спосіб застосування та дози

Приймають внутрішньо після їди. Дорослим і дітям від 12 років приймати по 15 мл сиропу (3 мірні ложки). Дітям віком 6-12 років застосовувати по 10 мл сиропу (2 мірні ложки), 2-6 років – по 5 мл сиропу (1 мірна ложка), 1-2 років – по 2,5 мл сиропу (½ мірної ложки). Кратність прийому для дорослих і дітей від 12 років – 4-5 разів на добу, для дітей віком 2-12 років – 3-4 рази на добу, для дітей віком 1-2 роки – 1-3 рази на добу.

Дітям віком 1-6 років дозу препарату (2,5-5 мл) перед застосуванням розводять в одній столовій ложці кип’яченої води.

Тривалість курсу терапії визначається лікарем індивідуально залежно від ефективності лікування. Як правило, курс лікування становить 7-14 діб. За показаннями лікар може призначити повторні і більш тривалі курси лікування.

Передозування

Симптоми: нудота, блювання, головний біль. Лікування: відміна препарату, промивання шлунка.

Побічні ефекти

Можливі алергічні реакції (у т. ч. шкірні висипання, свербіж). У разі появи будь-яких небажаних реакцій слід припинити прийом препарату і звернутися до лікаря.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

При сумісному застосуванні з протизапальними засобами препарат пролонгує їх дію, підвищує ефективність і знижує побічну дію.

Як відхаркувальний засіб можна поєднувати з натрію бікарбонатом.

При сумісному застосуванні з протикашльовими препаратами можливе скупчення мокротиння у дихальних шляхах, з антибіотиками – підвищення концентрації антибіотиків у дихальних шляхах.

Термін придатності

2 роки.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Термін придатності препарату після розкриття флакона у прохолодному місці не більше 10 діб.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 50 мл або 100 мл препарату у флакони полімерні, укупорені кришками. Кожен флакон разом з ложкою мірною поміщають у коробку з картону.

Категорія відпуску

Без рецепта.


Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!