+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

Амизон табл. 0.25г N10

Главная » Каталог лекарств
Амизон табл. 0.25г N10
  • Код товара: s10692
  • Производитель: Фармак, Украина
  • Действующее вещество: Амизон
  • Срок годности: до 01.01.24
  • Наличие: нет в наличии


Амiзон (Amizon)
Загальна характеристика:

хімічна назва: N-метил-4-бензилкарбамідопіридинію йодид;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки круглої форми, двоопуклі, жовтого або жовто-зеленого кольору, вкриті оболонкою. На поверхні таблеток-ядер допускається наявність незначних вкраплень;

склад: 1 таблетка містить амізону 0,125 г або 0,25 г;

допоміжні речовини: лактози моногідрат (200), целюлоза мікрокристалічна 101, повідон (полівінілпіролідон низькомолекулярний медичний), натрію кроскармелоза, кальцію стеарат, Sepifilm 050 або OPADRY II 85F Clear.

Форма випуску

Таблетки вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група

Противірусні засоби для системного застосування. Код ATC J05 AХ10.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. Амізон® — похідне ізонікотинової кислоти. Чинить інгібуючий вплив на віруси грипу, виявляє інтерфероногенні властивості, підвищує резистентність організму до вірусних інфекцій, має протизапальну, жарознижувальну і аналгетичну дію.

Противірусна дія Амізону® пов'язана із безпосереднім його впливом на гемаглютиніни вірусу грипу, внаслідок чого віріон втрачає здатність приєднуватися до клітин-мішеней для подальшої реплікації.

Протизапальна дія є результатом стабілізації клітинних і лізосомальних мембран, уповільнення дегрануляції базофілів, антиоксидантної дії, нормалізації рівня простагландинів, циклічних нуклеотидів та енергетичного обміну у вогнищі запалення. Жарознижувальні властивості даного засобу зумовлені впливом на терморегулюючі центри мозку. Аналгезуюча дія засобу здійснюється через ретикулярну формацію стовбура мозку.

Амізон® посилює персистуючий імунітет шляхом підвищення рівня ендогенного інтерферону в плазмі крові в 3—4 рази, лізоциму та збільшення титру антитіл до збудників інфекцій, а також клітинного — за рахунок стимуляції функціональної активності Т ?лімфоцитів і макрофагів. Даний засіб є потужним індуктором ендогенного інтерферону.

Фармакокінетика. Після перорального застосування Амізон® швидко потрапляє у кров, максимальна концентрація його в крові спостерігається через 2—2,5 год після прийому. Період напіввиведення становить 13,5—14 год, метаболізується в печінці, але швидко виводиться з тканин (період напіввиведення становить 2—3 год). Виводиться з організму на 90 — 95 % із сечею у вигляді метаболітів.

Показання для застосування

Лікування і профілактика таких захворювань, як:
грип та респіраторні вірусні інфекції;
інфекційний мононуклеоз;
кір, краснуха, вітряна віспа, паротитна інфекція;
феліноз (хвороба котячої подряпини);
неспецифічна хіміопрофілактика гепатитів А, Е;

У складі комплексної терапії:
вірусних, вірусно-бактеріальних та бактеріальних пневмоній і ангін;
шкірно-суглобової форми еризипелоїду;
менінгіту та менінгоенцефаліту вірусної етіології;
герпетичної інфекції;
гепатитів А, Е;
больових синдромів при остеохондрозі, грижах міжхребцевих дисків, артритів, невралгій.

Спосіб застосування та дози

Амізон® застосовують внутрішньо після їди, не розжовуючи. Максимальна разова доза — 1 г, добова — 2 г. Рекомендований курс лікування в залежності від тяжкості та етіології захворювання від 5 до 30 днів.

Грип та інші респіраторні вірусні інфекції: з лікувальною метою дорослим призначають по 0,25 — 0,5 г 2—4 рази на добу протягом 5—7 днів; дітям віком від 6 до 12 років призначають по 0,125 г 2—3 рази на добу протягом 5—7 днів.

При менінгоенцефалітах Амізон® приймають по 0,25 г 3 рази на добу протягом 10 днів.

Для лікування кору, краснухи, вітряної віспи — дітям віком 6—7 років — по 0,125 г 3 рази на добу; дітям віком 8—12 років — по 0,125 г 4 рази на добу; дітям віком 13—14 років — по 0,25 г 3 рази на добу; підліткам віком 14—16 років — по 0,25 г 4 рази на добу; дорослим — по 0,5 г 3 рази на добу.

Для лікування паротитної інфекції дорослим призначають по 0,25 г 4 рази на добу при середній тяжкості захворювання, та по 0,5 г 3 рази на добу при тяжкому перебігу протягом 6—7 днів; підліткам віком 12—14 років призначають по 0,25 г 3—4 рази на добу протягом 6—7 днів.

Для неспецифічної хіміопрофілактики паротитної інфекції дорослим призначають по 0,25 г 2 рази на добу на протязі 10—14 днів.

При інфекційному мононуклеозі середньої тяжкості — по 0,25 г Амізону® 3—4 рази на добу дорослому та 0,125 г 3 рази на добу дітям від 6 до 12 років. При тяжкому перебігу — перші 2—3 дні 1,5—2 г на добу дорослому, до 1 г на добу дітям. Після досягнення клінічного ефекту дозу можна зменшити вдвічі.

Для лікування фелінозу дорослим призначають по 0,25 г 3—4 рази на добу при середній тяжкості і по 0,5 г 3 рази на добу при тяжкій формі захворювання. Дітям віком 6—9 років — по 0,125 г 3 рази на добу; 10—14 років — по 0,125 г 4 рази на добу.

При шкірно-суглобовій формі еризипелоїду дорослим — по 0,5 г 3 рази на добу протягом 7—14 днів.

Для неспецифічної хіміопрофілактики вірусних гепатитів А, Е — по 0,25 г 3 рази на добу, в комплексній терапії — по 0,25 г 3 рази на добу протягом 5 днів хвороби.

В комплексній терапії пневмоній — по 0,25 г 3 рази на добу протягом 10—15 днів.

В комплексній терапії ангін дорослим — по 0,25 г 3—4 рази на добу протягом 5 днів при середній тяжкості захворювання; по 0,5 г 3—4 рази на добу протягом 7 днів при тяжкому перебігу захворювання.

При больових синдромах застосовують по 0,25—0,5 г 3—4 рази на добу.

Для профілактики грипу та ГРВІ Амізон® рекомендується застосовувати в таких дозах:
дорослим — по 0,25 г на добу протягом 3—5 днів, надалі — по 0,25 г 1 раз на 2—3 доби протягом 2—3 тижнів;
дітям віком 6—12 років — по 0,125 г через день протягом 2—3 тижнів;
підліткам від 12 до 16 років — по 0,25 г через день протягом 2—3 тижнів.

Побічна дія

В окремих хворих може виникати легкий набряк слизової оболонки ротової порожнини та відчуття гіркоти у роті. Алергічні реакції.

Протипоказання

Підвищена чутливість до препаратів йоду та інших компонентів препарату. Наявність алергічних реакцій незалежно від природи алергену в анамнезі. Тяжкі органічні ураження печінки та нирок. Перший триместр вагітності, дитячий вік до 6 років.

Передозування

При передозуванні препарату можливе посилення побічних ефектів. При їх появі проводять промивання шлунка, симптоматичне лікування.

Особливості застосування

Прийом препарату Амізон® не впливає на здатність керувати транспортом та різними механічними пристроями. Дані щодо застосування препарату у жінок в період годування груддю відсутні.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Амізон® посилює дію антибактеріальних та імуномодулюючих засобів. Доцільним є поєднання даного препарату з аскорбіновою кислотою та іншими вітамінами. Також Амізон® можна призначати одночасно із застосуванням рекомбінантного інтерферону.

Умови та термін зберігання

Зберігати в захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 ºС.

Термін придатності — 3 роки.

Умови відпуску

Без рецепта.

Упаковка

По 10 або 20 таблеток у блістер, вкладений в пачку.


Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!


Аналоги: