+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

АМБРОТАРД 75 КАПС.75МГ №10

Главная » Каталог лекарств
АМБРОТАРД 75 КАПС.75МГ №10
  • Код товара: s78258
  • Производитель: БОРЩАГОВСКИЙ ХФЗ НВЦ ЗАО УКРАИНА КИЕВ
  • Действующее вещество: амброксол
  • Срок годности: до 01.08.2022
  • Наличие: нет в наличии


(AMBROTARD 75)





Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: ambroxol; транс-4-[(2-аміно-3,5-дібромбензил) аміно]циклогексанолу гідрохлорид;

основні фізико-хімічні властивості: тверді капсули з прозорою кришечкою зеленувато-блакитного кольору і прозорим безбарвним корпусом, які містять пелети кремувато-білого кольору;

склад: 1 капсула містить амброксолу гідрохлориду пелет з пролонгованим вивільненням у перерахунку на амброксолу гідрохлорид – 75 мг.



Форма випуску. Капсули пролонгованої дії.



Фармакотерапевтична група: Відхаркувальні засоби. Амброксол. Код АТС R05С В06.



Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Амброксолу гідрохлорид – синтетичний секретолітичний та секретомоторний засіб із групи бензиламінів, стимулює серозні клітини залоз слизової оболонки бронхів, що призводить до підвищення секреції слизу і зміни співвідношення серозного і слизового компонентів мокротиння. Це, а також активація гідролізуючих ферментів та підвищення рухової активності миготливого епітелію бронхів сприяє покращанню відокремлення патологічного секрету від стінок бронхів і його виведення з дихальних шляхів. Амброксол підвищує вміст сурфактанту в легенях, а також попереджає його деструкцію в пневмоцитах, що також сприяє покращанню дренажної функції легень. Амброксол добре проникає крізь плацентарний бар’єр і стимулює внутрішньоутробний синтез сурфактанту в легенях плоду. Амброксол є нетоксичним препаратом, не кумулюється і не проявляє мутагенних та тератогенних властивостей. Фармакологічний ефект препарату не змінюється у дітей, хворих похилого віку, а також при порушенні функцій шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, серцево-судинної системи.

Фармакокінетика. При пероральному застосуванні препарату амброксол поступово вивільняється з капсульної маси та повністю всмоктується, добре проникає в тканини легенів. Максимальна концентрація амброксолу в плазмі крові спостерігається через 9 годин після перорального застосування. Метаболізується в печінці. 90% виводиться з сечею у вигляді метаболітів.



Показання для застосування. Гострий і хронічний бронхіт; бронхоектатична хвороба; пневмонія; бронхіальна астма; для профілактики і лікування ускладнень після операцій на легенях; у період підготовки до бронхоскопії і після проведеного дослідження; при муковісцидозі легень.



Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 12 років призначають внутрішньо по 1 капсулі на день вранці після вживання їжі. Курс лікування становить від 4 до 14 днів залежно від тяжкості перебігу захворювання.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції у вигляді шкірних висипань, кропивниці, ангіоневротичного набряку. При тривалому застосуванні у великих дозах можуть спостерігатись біль в епігастральній ділянці, нудота, блювання.



Протипоказання. Підвищена чутливість до амброксолу. Перший триместр вагітності, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки.

Не рекомендується застосування Амбротарда 75 для лікування дітей молодше 12 років.



Передозування. Передозування препарату може викликати розлад травлення у вигляді болю в ділянці епігастрію, нудоти, блювання. Можливі алергічні реакції у вигляді шкірних висипань, кропивниці, ангіоневротичного набряку.

Лікування: симптоматичне.



Особливості застосування. При призначенні препарату під час годування груддю слід вирішити питання про припинення грудного вигодовування.



Взаємодія з лікарськими засобами.

Взаємодія препарату Амбротард 75 з:

антибіотиками. При одночасному застосуванні з антибіотиками підвищується концентрація останніх у легеневій тканині та мокротинні;

β?адреноблокаторами. Одночасне застосування не кардіоселективних β ?адреноблокаторів (особливо) може погіршити відходження мокротиння внаслідок бронхоспазму;

β?адреноміметиками. Застосування селективних β2?адреноміметиків та амброксолу знижує прояв бронхообструкції, покращує бронхіальну прохідність;

М-холіноблокаторами. Застосування М–холіноблокаторів (за винятком М1?холіноблокаторів) знижує ефективність Амбротарду 75 шляхом зниження секреції слизу бронхіальними залозами та підвищення в’язкості мокротиння;

М-холіноміметиками. При одночасному застосуванні можлива гіперсекреція слизу. При зниженому кашльовому рефлексі можлива обструкція бронхів слизом, що може вимагати активної аспірації слизу із бронхіального дерева;

похідними метилксантина. Одночасне застосування препаратів сприяє підвищенню відокремлення та покращанню виділення мокротиння;

препаратами, що пригнічують кашльовий рефлекс. Одночасне застосування препаратів може призвести до обструкції бронхів слизом, що може вимагати активної аспірації слизу із бронхіального дерева.



Умови та термін зберігання: Зберігати у сухому, захищеному від світла недоступному для дітей місці при температурі не вище 25°С.

Термін придатності – 2 роки.


Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!


Аналоги: