онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Андрофарм р-р д/ин 100мг/мл 3мл №3

Андрофарм р-р д/ин 100мг/мл 3мл №3
  • Код товара: 30322
  • Производитель: Украина-страна
  • Действующее вещество: ципротерон ацетат
  • Срок годности: до 01.07.22
  • Наличие: нет в наличии


Быстрый заказ Андрофарм р-р д/ин 100мг/мл 3мл №3

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Андрофарм (розчин для ін'єкцій) (Androfarm)
Загальна характеристика:

Міжнародна та хімічна назви: сурrоtеrоnе; 6-хлор-17α-гідрокси-1α, 2α-метилен-прегна-4,6-дієн-3,20-діон-ацетат;

Основні фізико-хімічні властивості: жовта або жовто-зелена масляниста рідина зі специфічним запахом;

склад: 3 мл розчину містить ципротерону ацетату в перерахуванні на 100% речовину 300 мг;

допоміжні речовини: бензилбензоат, олія рицинова.

Форма випуску. Розчин для ін'єкцій.

Фармакотерапевтична група. Гормони та їх аналоги. Антиандрогени. КодАТС G03H А01.

Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка. Стероїдний антиандрогенний препарат з подвійним механізмом дії. Конкурентний антагоніст рецепторів андрогенів, блокує біологічну дію тестостерону та інших андрогенів у клітинах-мішенях. Крім того, ципротерону ацетат має гестагенну та антигонадотропну активність, що призводить до зменшення секреції андрогенів і посилює антиандрогенну дію. Завдяки цьому препарат стримує стимульований ендогенними андрогенами ріст карциноми передміхурової залози і навіть зумовлює регрес пухлини та її метастазів.

Фармакокінетика. Після внутрішньом'язового введення Андрофарм повільно вивільнюється з олійного розчину. Біодоступність препарату дорівнює 100%. Максимальна концентрація ЦПА у плазмі крові спостерігається через 1—3 доби. Виділяється за монофазним типом із часом напіввиведення близько 4-х діб. Після 4-х ін'єкцій рівень ЦПА в крові стабілізується. Головний метаболіт — 15β-гідрокси-ЦПА. ЦПА та його метаболіти (у вигляді глюкуронідів) виділяються переважно з жовчю.

Показання для застосування. Метастатичний та неоперабельний рак передміхурової залози, патологічне підвищення сексуального потягу у чоловіків.

Спосіб застосування та дози. Андрофарм (розчин для ін'єкцій) вводять глибоко у м'язи. Необхідно уникати потрапляння препарату в кровоносні судини. Для попередження окремих випадків кашлевих реакцій і задишки рекомендується вводити препарат повільно. При неоперабельному раку передміхурової залози препарат вводять у дозі 3 мл (300 мг (1 ампула) 1 раз на тиждень. Курс лікування триває в середньому 6 місяців. Хворим на карциному передміхурової залози після орхіектомії препарат вводять по 3 мл (300 мг (1 ампула) 1 раз на 2 тижні (з метою обмеження дії андрогенів кори надниркових залоз). При поліпшенні стану пацієнтів не слід зменшувати дозу препарату або припиняти лікування. З метою корегування статевого потягу у чоловіків з гіперсексуальністю Андрофарм вводять глибоко у м'язи по 3 мл (300 мг (1 ампула) 1 раз через кожні 10—14 діб. В разі необхідності дозу можна збільшити удвічі. Після досягнення ефекту дозу зменшують і поступово збільшують інтервали між введеннями препарату. Лікувальний курс, як правило, в сполученні з психотерапією триває декілька місяців.

Побічна дія. При внутрішньом'язовому введенні препарату інколи спостерігаються задишка і кашель. В окремих випадках можуть мати місце зміна маси тіла, настрою, тимчасова депресія, утома, зменшення здатності до концентрації уваги; пригнічення сперматогенезу, який відновлюється через 3—4 місяці після припинення прийому препарату, можливе послаблення потенції під час застосування препарату, а також підвищення тактильної чутливості навколососкової ділянки грудних залоз, інколи — гінекомастія. Ці ефекти виникають внаслідок антиандрогенної дії препарату. Відомі поодинокі випадки тяжкого порушення функції печінки.

У пацієнтів, які отримували ципротерону ацетат були зареєстовані небажані результати, але зв'язок із застосуванням препарату Андрофарм не був як підтверджений так і спростований: психічні розлади — зниження лібідо і еректильна дисфункція (> 1/10), загальні розлади та місцеві реакції, що проявлялись підвищеною втомлюваністю, припливами жару та посиленим потовиділенням (> 1/100, < 1/10), пригнічення настрою та стан неспокою (> 1/100, < 1/10), порушення з боку репродуктивної системи та молочних залоз — зворотне пригнічення сперматогенезу (> 1/10) та гінекомастія(> 1/100, < 1/10), метаболічні та аліментарні порушення, що проявлялися підвищенням або зниженням маси тіла( > 1/100, < 1/10 ), висипання на шкірі (> 1/1000, < 1/100), зі сторони імунної системи спостерігались реакції гіперчутливості (> 1/10000, < 1/1000) та поодинокі випадки остеопорозу (< 1/10000).

Протипоказання. Значні порушення функції печінки, синдроми Дубіна-Джонсона і Ротора (спадкові доброякісні гіпербілірубінемії), тромбоемболічні процеси та схильність до них, тяжкі депресивні стани, тяжкі форми цукрового діабету із судинними ускладненнями, серповидно-клітинна анемія, підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Передозування. Ципротерону ацетат практично нетоксична речовина. Після одноразового застосування в дозі, яка у кілька разів перевищує терапевтичну, випадків гострої інтоксикації не відмічалось.

Особливості застосування. Андрофарм (розчин для ін'єкцій) застосовується тільки для лікування чоловіків. Не рекомендується застосовувати препарат до закінчення статевого дозрівання.

Рекомендується обмежити або припинити вживання алкоголю.

Під час лікування необхідний періодичний контроль функціонального стану печінки, кори надниркових залоз, показників периферичної крові, рівня глюкози в крові. При появі ознак важкого порушення функції печінки, вираженої депресії та інших побічних реакцій, застосування препарату призупиняють до їх зникнення або зменшують дозу.

Під час лікування Андрофармом може спостерігатися підвищена втомлюваність, зниження здатності до концентрації уваги, що повинно враховуватися пацієнтами, діяльність яких пов'язана з роботою з механізмами та управлінням транспортними засобами.

Препарат рекомендовано вводити дуже повільно, щоб уникнути появу короткочасних реакцій, які іноді відмічаються (позиви до кашлю, напади кашлю, розлади зовнішнього дихання).

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Через можливий вплив Андрофарму на толерантність до вуглеводів, у хворих на цукровий діабет може виникнути необхідність у корегуванні доз інсуліну та інших антидіабетичних засобів.

Оскільки Андрофарм метаболізується за участю ферменту CYP3A4 то слід очікувати пригнічення його метаболізму від препаратів ітраконазол, клотримазол, кетоназол, ритонавір та інших інгібіторів CYP3A4. З іншого боку препарати рифампіцин, фенітоїн та лікарські засоби, що містять звіробій, індуктори CYP3A4, можуть знижувати рівень ципротерону ацетату. При одночасному застосуванні у високих терапевтичних дозах Андрофарму та інгібіторів HMGCoA (статинів) може зростати асоційований із статинами ризик міопатії або рабдоміолізу.

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла і недоступному для дітей місті при температурі від 15°С до 25°С.

Термін придатності — 2 роки.

Умови відпуску. За рецептом.
Упаковка. По 3 мл в ампулі. По 3 ампули в пачці.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться