онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



АНДИПАЛ-ФОРТЕ ТАБ.№100(10Х10)

АНДИПАЛ-ФОРТЕ ТАБ.№100(10Х10)

Быстрый заказ АНДИПАЛ-ФОРТЕ ТАБ.№100(10Х10)

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

АНДИПАЛ-ФОРТЕ

(ANDIPALUM-FORTE)



Склад лікарського засобу:

діючі речовини: 1 таблетка містить метамізолу натрію 500 мг (0,5 г), бендазолу гідро хлориду 40 мг (0,04 г), папаверину гідро хлориду 40 мг (0,04 г);

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, кальцію стеарат, тальк.


Лікарська форма. Таблетки.

Таблетки білого або білого з жовтуватим відтінком кольору.


Назва і місцезнаходження виробника. ВАТ “Монфарм”, Україна, Черкаська обл., м. Монастирище, вул. Заводська, 8.


Фармакотерапевтична група.

Аналгетики та антипіретики. Код АТС N02B B52.

Фармакологічні властивості. Комбінований препарат з аналгезивним, спазмолітичним і судинорозширювальним ефектами, обумовленими специфічною дією його компонентів. Препарат чинить також антигіпертензивну та жарознижувальну дію.

Метамізол натрію – не стероїдний протизапальний засіб (НПЗЗ) групи похідних піразолону, виявляє протизапальний, знеболювальний та жарознижувальний ефекти, механізм дії яких обумовлений інгібуванням ЦОГ і блокуванням синтезу простагландинів з арахідонової кислоти, а також порушенням проведення больових екстра- та пропріорецептивних імпульсів, підвищенням порога збудливості таламічних центрів больової чутливості, збільшенням тепловіддачі.

Бендазолу гідро хлорид – володіє судинорозширювальним, спазмолітичним, гіпотензивним ефектами, а також чинить стимулювальну дію на функції спинного мозку і сприяє відновленню функцій периферичних нервів, чинить помірну імуностимулювальну дію.

Папаверину гідро хлорид – володіє міотропним спазмолітичним, гіпотензивним ефектом. Блокує фосфодіестеразу, спричиняє накопичення цАМФ і зниження вмісту кальцію в клітині, розслабляє гладкі м’язи судин і внутрішніх органів.


Показання для застосування. Больовий синдром, що пов’язаний зі спазмом судин або гладких м’язів внутрішніх органів.


Протипоказання. Підвищена чутливість до складових препарату; захворювання крові – агранулоцит оз, тромбоцит опенія, нейтропенія; гепатопорфірія, виражені порушення функції печінки та нирок, коматозний стан, пригнічення дихання, бронхообструктивний синдром, гемолітична анемія, AV-блокада, глаукома, вагітність, період годування груддю, дитячий вік.


Особливі застереження.

З обережністю застосовувати при схильності до артеріальної гіпотензії, при захворюванні нирок в анамнезі, особам, які зловживають алкоголем; пацієнтам із черепно-мозковою травмою, порушеннями функції печінки і нирок, гіпотиреозом, недостатністю функції надниркових залоз, гіпертрофією передміхурової залози, при над шлуночкові й тахікардії і шоковому стані.

При застосуванні необхідно контролю вати картину периферичної крові.

У період лікування слід виключити вживання алкоголю.

Не рекомендується тривале застосування препарату.

Не застосовувати для лікування болю у животі до з’ясування її причини, при зниженні перистальтики кишечнику.

У осіб літнього віку є ризик виникнення гіпертермії.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Не рекомендується застосовувати в період вагітності та годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або іншими механізмами. Під час лікування препаратом слід уникати керування авто транспортом та роботи зі складними механізмами.

Діти. Не рекомендується застосовувати дітям до 12 років.


Спосіб застосування та дози.

Дорослим і дітям віком старше 12 років застосовувати внутрішньо по 1 таблетці 2 рази на добу.

Максимальна добова доза становить 3 таблетки.

Курс лікування залежить від характеру і перебігу захворювання, досягнутого ефекту, характеру комплексної фармакотерапії, що застосовується, але тривалість лікування не має перевищувати 3 діб.


Передозування.

Симптоми: нудота, блювання, діарея, біль у ділянці шлунково-кишкового тракту, прискорене серцебиття, помірна ядуха, шум у вухах, сонливість, олігурія. При тривалому застосуванні у високих дозах: порушення функції печінки, нейтропенія, геморагічний синдром, можливі судоми і порушення свідомості.

Лікування. Промивання шлунка, призначення сорбентів, сольових проносних, проведення форсованого діурезу. При виникненні судом звернутися до лікаря.


Побічні ефекти.

З боку шлунково-кишкового тракту: нудота, запор;

алергічні реакції: кропив’янка, кон’юнктивіт, набряк Квінке, у рідких випадках – синдром Стівенса-Джонсона, синдром Лайєлла, бронхоспастичний синдром та анафілактичний шок;

з боку системи крові: лейкопенія, тромбоцит опенія, агранулоцит оз;

з боку нирок та сечовидільної системи: олігурія, анурія, протеїнурія, інтерстиціальний нефрит, забарвлення сечі в червоний колір;

з боку серцево-судинної системи: AV-блокада, шлуночкова екстрасистолія, зменшення серцевого викиду;

з боку центральної нервової системи: сонливість, посилене потовиділення.

У разі появи будь-яких небажаних явищ хворому необхідно порадитися з лікарем!


Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. При одночасному застосуванні препарату зі спазмолітиками, седативними, діуретичними засобами підсилюється гіпотензивний ефект. Препарат зменшує ефект допегіту, підвищує гіпоглікемічну активність пероральних протидіабетичних препаратів, посилює ефект етанолу, непрямих антикоагулянтів, глюкокортикостероїдів (ГКС) та індометацину. При одночасному використанні з циклоспорином знижується концентрація останнього в крові. Ефективність андипалу зменшують фенилбутазон, барбітурати та інші індуктори мікросомальних ферментів печінки, одночасне призначення з іншими ненаркотичними анальгетиками, трициклічними антидепресантами, гормональними контрацептивами та алопуринолом призводить до посилення токсичного ефекту андипалу. Седативні засоби і транквілізатори посилюють знеболювальну дію андипалу. Тіамазол та сарколізин підвищують ризик розвитку порушення кровотворення. Ефект андипалу посилюють кодеїн, блокатори Н2-рецепторів та пропранолол. Препарат можна призначати з іншими гіпотензивними препаратами.


Термін придатності. 2 роки.


Умови зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 оС. Зберігати в недоступному для дітей місці.


Упаковка. По 10 таблеток у стрипах.


Категорія відпуску. Без рецепта.



Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться