онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Ацикловир-Вишфa мазь 2.5% 10г туб.*

Ацикловир-Вишфa мазь 2.5% 10г туб.*
  • Код товара: 95252
  • Производитель: ТОВ ДКП Фарм.Фабрика, Житомир
  • Действующее вещество: ацикловир
  • Срок годности: до 01.09.23
  • Наличие: нет в наличии


Быстрый заказ Ацикловир-Вишфa мазь 2.5% 10г туб.*

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АЦИКЛОВІР-ВІШФА

Загальна характеристика:

міжнародна назва: aciclovir;

основні фізико-хімічні властивості: мазь білого кольору;

склад: 1 г мазі містить ацикловіру 25 мг;

допоміжні речовини: поліетиленгліколь 1500, поліетиленгліколь 400, пропіленгліколь, емульгатор №1.



Лікарська форма. Мазь.



Фармакотерапевтична група. Противірусні засоби. Ацикловір. Код АТС D06B B03.



Фармакологічні властивості. Фармокодинаміка. Противірусний засіб. Активний відносно вірусу герпесу звичайного (Неrреs simplex) І та ІІ типів, вірусу оперізувального лишаю (Vаrісеllа zoster), вірусу Епштейна-Бара і цитомегаловірусу. Після надходження в клітину, інфіковану вірусом, ацикловір під дією тимідинкінази трансформується в активний ацикловір – трифосфат. Останній реагує з вірусною ДНК – полімеразою та вбудовується в ДНК, яка синтезується для нових вірусів. Таким чином, формується дефектна вірусна ДНК, що призводить до інгібування реплікації нових вірусів.

Фармакокінетика. При нанесенні на шкіру ацикловір практично в кров не надходить, при повторному нанесенні концентрація ацикловіру в плазмі крові не перевищує 0,01 мкмоль/л. З другої доби лікування ацикловір визначається в сечі на рівні 0,6 мкмоль/л.



Показання для застосування. Інфекції, обумовлені вірусом простого герпесу (герпес губ, герпес зовнішніх статевих органів), у тому числі оперізувальний лишай, вітряна віспа, герпетичні ураження у хворих з імунодефіцитом.



Спосіб застосування та дози. Мазь наносять на уражену ділянку шкіри та зовнішні слизові оболонки тонким шаром (із розрахунку: 1,25 см на 25 см² ураженої ділянки) 5 разів на добу з інтервалами 4 години та втирають легкими рухами протягом 1 хвилини. Термін лікування становить 5 -10 діб.



Побічна дія. Рідко можливі алергічні реакції (висип на шкірі). При перших аплікаціях можуть виникнути: відчуття печіння, слабкий біль у місці ураження, свербіж. Ці симптоми проходять при відміні препарату.



Протипоказання. Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до ацикловіру або складових мазі; при вагітності; у період годування груддю (під час лікування необхідно припинити годування); дитячий вік до 3 місяців.



Передозування. Малоімовірне.



Особливості застосування. Лікування слід розпочинати при появі перших симптомів захворювання. Слід оберігати уражені ділянки від подразнення. Уникати статевих контактів при наявності симптомів герпесу в одного зі статевих партнерів. Не допускати попадання мазі на слизові оболонки порожнини рота, носа, очей, піхви.



Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчена.



Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі 8?15 ºС, в сухому та недоступному для дітей місці. Термін придатності ? 3 роки.



Умови відпуску. За рецептом.



Упаковка. По 10 г в алюмінієвій тубі; по 1 тубі в пачці з картону.

Аналоги:


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться