онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Ацестад табл.шип.600мг N10*

Ацестад табл.шип.600мг N10*
  • Код товара: 44213
  • Производитель: Стада, Германия
  • Действующее вещество: ацетилцистеин
  • Срок годности: до 01.11.23
  • Наличие: нет в наличии


Быстрый заказ Ацестад табл.шип.600мг N10*

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АЦЕСТАД 600

(АСЕSТАD 600)



Склад лікарського засобу:

діюча речовина: асеtуlсуstеіnе; 

1 таблетка містить ацетил цистеїну 600 мг;

допоміжні речовини: кислота винна; кислота лимонна безводна; сахарин натрію; лактоза, моногідрат; целюлоза мікрокристалічна; кросповідон; магнію стеарат; полі етиленгліколь 4000; аспартам (Е 951); кремнію діоксид колоїдний безводний; м’ятний ароматизатор 00302.


Лікарська форма. Таблетки.

Білі, круглі, двояко випуклі таблетки, з запахом м'яти.


Назва і місцезнаходження виробника.

„СТАДА Арцнайміттель АГ", Німеччина.

Німеччина, D-61118 Бад Фільбель, Стадаштрассе, 2-18.


Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються у разі кашлю та застудних захворювань. Муколітичні засоби. Ацетил цистеїн. Код АТС. R05С В 01.

Фармакологічні властивості.

Ацетил цистеїн діє як муколітик і мукокінетик у бронхіальному тракті. Завдяки наявності вільної сульфгідрильної групи розщеплює дисульфід ні зв'язки кислих мукополісахаридів мокротиння, де поляризує їх і зменшує в'язкість слизу. Мокротиння розріджується і значно збільшується в об'ємі. Стимулює мукозні клітини, секрет яких розщеплює фібрин. Збільшує синтез глутатіону і активує процес детоксикації. Має протизапальні властивості, які обумовлені пригніченням утворення вільних радикалів і реактивних кисневих метаболітів, відповідальних за розвиток гострого і хронічного запалення в легенях і дихальних шляхах. Препарат зберігає активність і за наявності гнійного мокротиння. За умови профілактичного застосування відзначається зменшення випадків і тяжкості загострень.


Показання для застосування. 

Розрідження мокротиння при гострих чи хронічних бронхолегеневих захворюваннях, що пов’язані з утворенням та утрудненням відходу мокротиння.


Протипоказання. 

Підвищена чутливість до ацетил цистеїну, чи до будь-яких інших компонентів цього препарату; виразкова хвороба шлунка і дванадцяти палої кишки в стадії загострення, кровохаркання, легенева кровотеча; захворювання печінки, нирок, надниркових залоз; період вагітності та годування груддю; вроджений дефіцит лактази, спадкова галактоземія, порушення всмоктування глюкози та галактози.


Належні заходи безпеки при застосуванні.

Ацетил цистеїн не слід застосовувати для лікування пацієнтів з порушеннями функцій печінки чи нирок для попередження підвищеного всмоктування азотистих речовин.

Спостерігалися поодинокі випадки шкірних реакцій, таких як синдром Стивенса-Джонсона та синдром Лайєлла, при короткочасній взаємодії з ацетил цистеїном. При появі інших реакцій з боку шкіри чи слизових оболонок терміново зверніться до лікаря та припиніть прийом препарату.

У пацієнтів з бронхіальною астмою та виразковими захворюваннями в анамнезі препарат застосовують з обережністю.

Пацієнтам з вродженою непереносимістю галактози, сіамською недостатністю лактази чи порушенням всмоктування глюкози-галактози препарат приймати не можна.

Препарат може спричинювати шкідливий вплив на пацієнтів з фенілкетонурією, оскільки містить аспартам, який є джерелом фенілаланіну. Кожна таблетка містить 4,49 мг фенілаланіну (еквівалентно приблизно 8 мг аспартаму) та 24,3 мг лактози моногідрату. 


Особливості застосування. 

Застосування в період вагітності або годування груддю. Безпека застосування ацетил цистеїну під час вагітності та годування груддю не досліджувалась, тому препарат не слід призначати таким пацієнткам. В разі необхідності застосування препарату у жінок, які годують груддю, на період застосування препарату слід припинити годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або іншими механізмами. Немає даних про негативний вплив на здатність керувати машинами чи механізмами.

Діти. Дітям до 2-х років слід призначати ацетил цистеїн тільки за життєвими показаннями, в умовах лікарні під безперервним медичним наглядом. АЦЕСТАД 600 не призначають дітям віком до 14 років із-за великої кількості діючої речовини.


Спосіб застосування та дози. 

Внутрішньо, після їди у розмолотому вигляді або ковтати таблетку цілою, запиваючи достатньою кількістю рідини, не розжовуючи. Можна розчинити таблетку в стакані води.

Дорослим і дітям старше 14 років: по ½ таблетки 2 рази на день (еквівалент 600 мг ацетил цистеїну на день), або по 1 таблетці 1 раз на день (еквівалент 600 мг ацетил цистеїну на день).

Муколітичний ефект АЦЕСТАДУ 600 зростає при збільшенні споживання рідини. Тривалість терапії залежить від характеру і перебігу захворювання і визначається лікарем індивідуально.

У пацієнтів із хронічним бронхітом чи муковісцидозом лікування проводиться тривалий час.


Передозування. 

На сьогодні поки ще немає ніяких повідомлень про токсичні ефекти при передозуванні у разі застосування пероральних форм.

Передозування може призвести до симптомів з боку шлунково-кишкового тракту, таких як нудота, блювання і пронос. Для дітей є ризик гіперсекреції. Лікування симптоматичне.


Побічні ефекти. 

Розлади з боку нервової системи: непоширені (від >1/1000 до 
Розлади з боку органів слуху та лабіринту: непоширені (від >1/1000 до 
Розлади з боку дихальної системи, тора кальні та медіастинальні розлади: рідко (від >1/10000 до 
Розлади з боку травної системи: непоширені (від >1/1000 до 
Судинні розлади: дуже рідко (
Загальні розлади: непоширені (від >1/1000 до 
Дуже рідко (

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. 

Комбінація АЦЕСТАДУ 600 з протикашльовими препаратами може зменшувати кашльовий рефлекс, що сприятиме небезпечному накопиченню мокротиння, тому ці ліки не слід застосовувати одночасно. 

АЦЕСТАД 600 є фармакологічне несумісним з антибіотиками і протеолітичними ферментами. Зменшує всмоктування пеніцілінів, цефалоспоринів, тетрациклінів, аміно глюкозидів інтервал між їхнім прийманням має становити щонайменше дві години. Це не стосується цефіксему та лоракарбефу.

Відзначається синергізм ацетил цистеїну з бронхолітиками. Під час контакту з металами або гумою утворюються сульфіди з характерним запахом. Є дані про посилення судинорозширювального та антитромботичного ефекту нітрогліцерину при одночасному застосуванні з ацетил цистеїном.


Термін придатності. 

3 роки.


Умови зберігання. 

Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С. 

Зберігати у недоступному для дітей місці.


Упаковка. 

По 10 таблеток у блістері. По 1, 2 або 5 блістерів у картонній коробці.


Категорія відпуску. 

Без рецепта.

Аналоги:


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться