онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Валерика капс. 350мг №10х2

Валерика капс. 350мг №10х2

Быстрый заказ Валерика капс. 350мг №10х2

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули циліндричної форми, з напівсферичними кінцями, з кришечкою коричневого і корпусом зеленого кольору. Вміст капсул – порошок від жовтувато (зеленувато)- сірого до сірувато-коричневого кольору із специфічним запахом. Допускаються включення білого кольору;

склад: 1 капсула містить порошку кореневищ з коренями валеріани 350 мг;

допоміжна речовина: кальцію стеарат.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Снодійні та седативні засоби. Валеріана. Код АТС N05CM09.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Валеріка – препарат, що має седативну дію, легкий снодійний ефект, стабілізує вегетативні функції.

Засіб рослинного походження. Дія обумовлена вмістом ефірної олії, більшою частиною якої є складний ефір борнеолу та ізовалеріанової кислоти. Седативними властивостями володіють також валепотріати та алкалоїди (валерін, хотенин). Препарат полегшує наставання звичайного сну. Седативний ефект виявляється повільно, але достатньо стабільно. Валеріанова кислота та валепотріати мають слабку спазмолітичну дію. Крім того, комплекс біологічно активних речовин валеріани лікарської виявляє жовчогінну дію, посилює секреторну активність слизової ШКТ, уповільнює серцевий ритм та розширює коронарні судини. Регуляція серцевої діяльності здійснюється через нейрогуморальні механізми та прямий вплив на автоматизм та провідну систему серця. Лікувальна дія виявляється при систематичному та тривалому курсовому лікуванні. Препарат викликає зниження спонтанної та підвищеної збудливості ЦНС, виявляє помірну протисудомну дію. Препарат відноситься до практично нетоксичних, він не викликає місцевоподразнюючої дії.

Показання для застосування. Капсули Валеріка застосовуються як заспокійливий засіб при нервовому збудженні, безсонні, неврозах серцево-судинної системи; при астено-невротичних станах, що обумовлені вегето-судинною дистонією, хронічними порушеннями кровообігу, інфекційними захворюваннями нервової системи, при спазмах шлунково-кишкового тракту (здебільшого, в складі комбінованої терапії).

 

Спосіб застосування та дози. Капсули Валеріка призначають внутрішньо дорослим по 1 капсулі на прийом, 3 рази на день. Препарат слід застосовувати тривалий час, на протязі місяця, через повільний розвиток терапевтичного ефекту. У випадку відсутності ефекту лікування препаратом можна подовжити до 2-х місяців.

 

Побічна дія. В окремих випадках можливі реакції підвищеної чутливості. При застосуванні у великих дозах можливі в’ялість, пригніченість, слабкість, зниження працездатності.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до валеріани.

Передозування. Випадки гострого передозування не відомі.

Особливості застосування. Під час лікування препаратами валеріани необхідно бути обережним при керуванні автотранспортом та виконанні потенційно небезпечних робіт, які вимагають підвищеної уваги та швидкості психомоторних реакцій.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат потенціює дію снодійних та седативних засобів, його можна застосовувати в поєднанні з іншими заспокійливими та серцево-судинними засобами.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С. Термін придатності – 2 роки.

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ВАЛЕРІКА

(VALERICA)

 

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви:

основні фізико-хімічні властивості:тверді желатинові капсули циліндричної форми, з напівсферичними кінцями, з кришечкою коричневого і корпусом зеленого кольору. Вміст капсул – порошок від жовтувато (зеленувато)- сірого до сірувато-коричневого кольору із специфічним запахом. Допускаються включення білого кольору;

склад:1 капсула містить порошку кореневищ з коренями валеріани 350 мг;

допоміжна речовина:кальцію стеарат.

 

Форма випуску.Капсули.

 

Фармакотерапевтична група.Снодійні та седативні засоби. Валеріана. Код АТС NO5C M09.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.Валеріка – препарат, що має седативну дію, легкий снодійний ефект, стабілізує вегетативні функції.

Засіб рослинного походження. Дія обумовлена вмістом ефірної олії, більшою частиною якої є складний ефір борнеолу та ізовалеріанової кислоти. Седативними властивостями володіють також валепотріати та алкалоїди (валерін, хотенин). Препарат полегшує наставання звичайного сну. Седативний ефект виявляється повільно, але достатньо стабільно. Валеріанова кислота та валепотріати мають слабку спазмолітичну дію. Крім того, комплекс біологічно активних речовин валеріани лікарської виявляє жовчогінну дію, посилює секреторну активність слизової ШКТ, уповільнює серцевий ритм та розширює коронарні судини. Регуляція серцевої діяльності здійснюється через нейрогуморальні механізми та прямий вплив на автоматизм та провідну систему серця. Лікувальна дія виявляється при систематичному та тривалому курсовому лікуванні. Препарат викликає зниження спонтанної та підвищеної збудливості ЦНС, виявляє помірну проти судомну дію. Препарат відноситься до практично нетоксичних, він не викликає місцево подразнюючої дії.

 

Показання для застосування.Капсули Валеріка застосовуються як заспокійливий засіб при нервовому збудженні, безсонні, неврозах серцево-судинної системи; при астено-невротичних станах, що обумовлені вегето-судинною дистонією, хронічними порушеннями кровообігу, інфекційними захворюваннями нервової системи, при спазмах шлунково-кишкового тракту (здебільшого, в складі комбінованої терапії).

 

Спосіб застосування та дози.Капсули Валеріка призначають внутрішньо дорослим по 1 капсулі на прийом, 3 рази на день. Препарат слід застосовувати тривалий час, на протязі місяця, через повільний розвиток терапевтичного ефекту. У випадку відсутності ефекту лікування препаратом можна подовжити до 2-х місяців.

 

Побічна дія.Вокремих випадках можливі реакції підвищеної чутливості. При застосуванні у великих дозах можливі в’ялість, пригніченість, слабкість, зниження працездатності.

 

Протипоказання.Підвищена чутливість до валеріани.

 

Передозування.Випадки гострого передозування не відомі.

 

Особливості застосування.Під час лікування препаратами валеріани необхідно бути обережним при керуванні авто транспортом та виконанні потенційно небезпечних робіт, які вимагають підвищеної уваги та швидкості психомоторних реакцій.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.Препарат потенціює дію снодійних та седативних засобів, його можна застосовувати в поєднанні з іншими заспокійливими та серцево-судинними засобами.

 

Умови та термін зберігання.Зберігати у сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.Термін придатності – 2 роки.

 

Умови відпуску.Без рецепта.

 

Упаковка.По 10 капсул в контурній чарунковій упаковці, по 2 контурні чарункові упаковки в пачці.

 

Виробник.ЗАТ НВЦ " Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод”.

 

Адреса.Україна, 03134, м. Київ, вул. Миру, 17.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться