Барбовал капс. N10

Барбовал капс. N10


БАРБОВАЛ® (капсули) (BARBOVAL)

Склад:

діючі речовини: етиловий ефір α-бромізовалеріанової кислоти, розчин ментолу в ментиловому ефірі кислоти ізовалеріанової, фенобарбітал;

1 капсула містить: етилового ефіру α-бромізовалеріанової кислоти — 10 мг, розчину ментолу в ментиловому ефірі кислоти ізовалеріанової — 46 мг, фенобарбіталу- 9,8 мг;

допоміжні речовини: олія рицинова, лактози моногідрат (200), целюлоза мікрокристалічна 102, кросповідон, кальцію стеарат, кремнію діоксид колоїдний безводний.

Лікарська форма. Капсули тверді.

Капсули тверді желатинові № 10, кришечка синього кольору, корпус білого кольору з зображенням метелика або без зображення.

Вміст капсули — однорідний порошок білого або майже білого кольору.

Назва і місцезнаходження виробника.

ВАТ «Фармак».

Україна, 04080, м. Київ, вул. Фрунзе, 63.

Фармакотерапевтична група. Снодійні та седативні препарати. Комбіновані препарати барбітуратів. Код АТС N05C B02.

Барбовал® — комбінований лікарський засіб, терапевтична дія якого зумовлена фармакологічними властивостями компонентів, що входять до його складу.

Етиловий ефір α-бромізовалеріанової кислоти чинить рефлекторну, заспокійливу і спазмолітичну дію, що зумовлена зниженням рефлекторної збудливості в центральних відділах нервової системи і посиленням процесів гальмування в нейронах кори та підкіркових структур головного мозку, а також зниженням активності центральних судинорухових центрів та місцевою прямою спазмолітичною дією на гладку мускулатуру.

Фенобарбітал пригнічує активуючий вплив центрів ретикулярної формації середнього і довгастого мозку на кору великих півкуль, тим самим зменшуючи потоки збудливих впливів на кору головного мозку та підкіркових структур. Зменшення активуючих впливів виявляє, залежно від дози, заспокійливий, транквілізуючий та снодійний ефект. Барбовал® зменшує збудливі впливи на судинорухові центри, коронарні і периферичні судини, знижуючи загальний артеріальний тиск, усуваючи і попереджаючи спазми судин, особливо серцевих.

Валідол заспокійливо впливає на центральну нервову систему, уповільнює перистальтику шлунка та кишечнику, зменшує метеоризм, чинить також помірну рефлекторну судинорозширювальну та спазмолітичну дію.

Показання для застосування.

Неврози, що супроводжуються підвищеною збудливістю, безсонням, істерія; у складі комплексного лікування легких нападів стенокардії, артеріальної гіпертензії у початковій стадії, тахікардії функціонального генезу, при спазмах шлунка та кишечнику, метеоризмі.

Протипоказання.

Препарат не застосовують дітям, вагітним і жінкам, які годують груддю. Протипоказаний при підвищеній чутливості до будь-яких компонентів препарату, при печінковій та нирковій недостатності, печінковій порфірії.

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Препарат не призначають вагітним і жінкам, які годують груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Препарат з обережністю призначають особам, робота яких пов'язана з підвищеною увагою: водіям, операторам.

Діти. Досвіду застосування препарату для лікування дітей немає, тому препарат не застосовують у педіатричній практиці.

Спосіб застосування та дози.

Барбовал® приймають внутрішньо. Зазвичай дорослі приймають по 1-2 капсули 2-3 рази на добу протягом 10-15 днів. Приймати препарат краще за 20-30 хвилин до їди. Після перерви в 10-15 днів курс лікування можна повторити. Максимальна добова доза — 6 капсул.

Передозування.

При тривалому або частому застосуванні препарату може відбуватися кумуляція препарату, що призводить до клінічних проявів передозування, а саме:
пригнічення центральної нервової системи, що усувається застосуванням стимуляторів ЦНС (кофеїн, кордіамін тощо);
ністагму, атаксії, зниження артеріального тиску, відхилення у формулі крові.

Проявами хронічного отруєння бромом є депресія, апатія, риніт, кон'юнктивіт, геморагічний діатез, порушення координації рухів. Для усунення зазначених проявів призначається симптоматична терапія.

Постійне тривале застосування препарату може спричинити звикання, медикаментозну залежність, абстинентний синдром, а раптове припинення застосування — синдром відміни. Тривале застосування препарату іноді супроводжується посиленням психодинамічної активності замість очікуваної седації. Лікування симптоматичне.

Побічні ефекти.

Зазвичай препарат переноситься добре. В окремих випадках може спостерігатися сонливість, нудота, запаморочення, уповільнення серцевого ритму, зниження концентрації уваги, шкірні висипання, кропив'янка, свербіж, астенія, артеріальна гіпотензія. Ці явища минають при зменшенні дози. Вкрай рідко можливі алергічні реакції. При тривалому застосуванні можливе виникнення залежності від препарату та бромізму.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Одночасне застосування з нейролептиками, седативними засобами і транквілізаторами потенціює, а зі стимуляторами центральної нервової системи — ослабляє дію кожного компонента препарату. Барбовал®, що містить у своєму складі похідні барбітурової кислоти, посилює дію місцевоанестезуючих, знеболюючих, гіпотензивних та снодійних засобів. Алкоголь посилює ефекти препарату і може підвищувати його токсичність. Наявність у складі Барбовалу® фенобарбіталу може індукувати ферменти печінки, і це робить небажаним його одночасне застосування з медикаментами, що метаболізуються в печінці (з похідними кумарину, гризеофульвіном, глюкокортикоїдами, пероральними протизаплідними засобами), оскільки їх ефективність буде знижуватись у результаті більш високого рівня метаболізму. Препарат підвищує токсичність метотрексату.

Термін придатності. 1 рік 6 місяців. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.

Умови зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 °С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка. По 10 капсул у блістері. По 1 або 3 блістери, вкладені у пачку.

Категорія відпуску. Без рецепта.


Товар добавлен в корзину