БОНДЖИГАР КАПС.№20

БОНДЖИГАР КАПС.№20


Комплексний препарат рослинного походження, ефект якого проявляється завдяки сукупній дії його компонентів. Препарат активізує детоксикаційну функцію печінки, прискорює цикл трикарбонових кислот, що сприяє видаленню продуктів білкового обміну (у т. ч. аміаку) з організму, має гепатопротекторні властивості. Чинить протизапальну дію. Покращує відтік жовчі. Запобігає утворенню жирових відкладень у печінці. Захищає клітини печінки від дії отруйних речовин (алкоголь, Д-галактозамін, чотирихлористий вуглець). Нормалізує метаболічну функцію печінки.

 

Показання для застосування.

У складі комплексної терапії при хронічних токсичних гепатитах, дисфункції жовчного міхура та жовчовивідних шляхів.

 

 

Протипоказання.

Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Органічні ураження серця (міокардит, перикардит, інфаркт міокарда).

Гострі отруєння різної етіології.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні.

При наявності конкрементів у жовчовивідних шляхах слід вирішувати питання щодо доцільність застосування препарату, залежно від розмірів конкрементів (за даними ультразвукового дослідження).

Через можливий естрогенподібний ефект силімарину його слід застосовувати з обережністю пацієнтам з гормональними порушеннями (ендометріоз, міома матки, карцинома молочної залози, яєчників і матки, карцинома передміхурової залози.

З обережністю застосовувати пацієнтам із тяжким порушеннями функції нирок; гіпокаліємією; тяжким ступенем ожиріння. Не рекомендується застосовувати препарат протягом тривалого часу. У випадку розвитку жовтяниці необхідно проконсультуватися з лікарем для проведення корекції терапії.

 

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Не слід застосовувати у II-III триместрах вагітності або годування груддю через відсутність клінічних даних. Препарат протипоказаний у I триместрі вагітності.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Не впливає.

 

Діти.

У даній лікарській формі препарат дітям не застосовують. Дітям препарат призначають у формі сиропу.

 

Спосіб застосування та дози.

Дорослим призначають по 1-2 капсули 2 рази на добу після їди. Курс лікування становить мінімум 2 тижні. Лікування має тривати до зникнення ознак захворювання та нормалізації рівня ферментів. Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.


Товар добавлен в корзину