Винбластин пор лф д/и 10мг фл.№1 н/з 2 п.д.

Винбластин  пор лф д/и 10мг фл.№1 н/з 2 п.д.
  • Производитель: Kocak Farma Турция
  • Действующее вещество: винбластин
  • Срок годности до: 30.09.20
  • нет в наличии


Загальна характеристика:

міжнародна назва:вінбластин;

основні фізико-хімічні властивості:білий або жовтувато-білий ліофілізат, при розведенні розчинником, що додається, – прозорий розчин без механічних включень;

склад:1 флакон містить 5 мг вінбластину сульфату;

1 ампула розчинника містить 5 мл 0,9% розчину хлориду натрію.

Форма випуску.Порошок ліофілізований для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група.Протипухлинні препарати.

Код АТС L01C A01.

Фармакологічні властивості.Вінбластин є рослинним алкалоїдом барвінку рожевого (Cataranthus roseus), що оборотно блокує мітоз клітин на стадії метафази. Протипухлинна дія появляє в тому, що вінбластин, зв’язуючись мікро трубочками, гальмує утворення мітотичних веретен. У клітинках пухлини вибірково пригнічує синтез ДНК і РНК шляхом гальмування ферменту РНК-полімер ази.

Фармакокінетика. Після внутрішньо венного введення Вінбластин-Ріхтершвидко розподіляється в тканинах. Не проникає через гематоенцефалічний бар’єр. Утворює міцні зв’язки з білками плазми та елементами крові (еритроцити, лейкоцити, лімфоцити, ретикулоцити та ін.). Метаболізується в печінці. Періоднапів виведення - 25 годин. Виводиться переважно з калом.

Показання для застосування.Лімфоми Ходжкіна, не-ходж кінські лімфоми, хронічналімфоїдна лейкемія, пухлини яєчка.

Спосіб застосування та дози.Препарат вводять виключно внутрішньо венно (необхідно уникати поза судинного потрапляння препарату!).

Інтратекальне введення заборонене!

Дозування вимагає індивідуального підходу залежно від клінічного стану хворого.

Дорослі:

початкова доза: 0,1 мг/кг ваги тіла (3,7мг/м2поверхні тіла) у разовій дозі, після цього через тиждень інадалі також раз у тиждень, підвищуючи дозу на 0,05 мг/кг у тиждень (1,8-1,9мг/м2), до зниження кількості лейкоцитів нижче 3000/ммЗабо до максимальної тижневої дози 0,5 мг/кг (18,5 мг/м2);

підтримуюча доза: на 0,05 мг/кг менше заостанню початкову дозу, підтримуюча доза може бути введена кожні 7-14 днів або 10 мг одноразово, або двічі на місяць до повного зникнення симптомів.

Діти:

початкова доза: 2,5 мг/м2раз натиждень, поступово підвищуючи дозу на 1,25 мг/м2у тиждень до зниження кількості лейкоцитів до 3000/ммЗабо до максимальної тижневої дози - 7,5 мг/м2;

підтримуюча доза: на 1,25 мг/м2менше за останню початкову дозу, підтримуюча доза може бути введена кожні 7-14днів.

Відповідну дозу препарату розводять у 5 мл розчинника, що додається, потім у разі необхідності розводять 0,9 % натрію хлориду та вводять внутрішньо венно у вигляді ін’єкції або одночасно з внутрішньо венною інфузією 0,9% розчину натрію хлориду протягом 1 хв через трубку ін фузійного апарата.

Побічна дія.Найчастіше зустрічаються: лейкопенія, алопеція.

Рідше: гіперурикемія, сечокисла нефропатія, стоматит, тромбоцит опенія, біль у м’язах, нудота, блювання.

Рідко: геморагічний коліт або кровотеча при наявності виразки, нейроінтоксикація (запаморочення, головний біль, диплопія, депресія, парестезії, слабкість, порушення виділення антидіуретичного гормону).

З появою симптомів нейроінтоксикації необхідно припинити лікування.

Протипоказання.Підвищена чутливість до діючої або до допоміжних речовин, лейкопенія. Бактеріальні і вірусні інфекції.

Передозування.Симптоми: лейкопенія і посилення інших побічних ефектів.

Лікування: специфічного антидоту немає. Необхідно проводити симптоматичне лікування.

Особливості застосування.З обережністю слід призначати препарату після попередньої або одночасноо з мієлосупресивноюхіміотерапією та променевою терапією, а також пацієнтам літнього віку у випадку лейкопенії, тромбоцит опенії і ураження печінки.

Якщо число лейкоцитів у периферичній крові знижується нижче 3000/мм3, необхідно зробити перерву в лікуванні і з профілактичною метою призначити антибіотики.

Під час лікування препаратом необхідно ретельно контролю вати число лейкоцитів.

При вагітності призначити Вінбластин-Ріхтер можна тільки у випадках, коли очікуваний лікувальний ефект препарату може виправдати його можливий негативний вплив на плід. При проведенні курсу лікування необхідно припинити годування груддю.

Для попередження розвитку гострої урикемічноїнефропатії слід регулярно контролю вати рівень сечової кислоти в сироватці крові, забезпечити введення необхідного обсягу рідини і при необхідності призначитиалопуринол.

При потраплянні препарату в пара венозні м’які тканини можливий розвиток запальних явищ, що звичайно проходять протягом декількох днів, тому в таких випадках залишок ін’єкційного розчину необхідно вводити в іншу вену. На ураженому місці симптоми можна пом’якшити введеннямгіалуронідази у вигляді ін’єкції.

У процесі лікування не рекомендується застосовувати гормональні контрацептивні препарати.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.Заборонено спільне введення з нейро токсичними лікарськими препаратами (ізоніазидом, аспарагін азою). З обережністю може бути застосований змітоміцином (можливе виникнення гострої задишки, бронхоспазму) і фенітоїном (знижується рівень фенітоїну в крові і може посилюватися схильність до судом).

Умови та термін зберігання.Зберігати при температурі 2-80С, у захищеному від світла місці.

Термін придатності – 2 роки.





Товар добавлен в корзину