БОЯРЫШНИКА ПЛОДЫ 4Г Ф-ПАК. №20

БОЯРЫШНИКА ПЛОДЫ 4Г Ф-ПАК. №20
  • Производитель: ВИОЛА ФАРМ.ФАБРИКА УКРАИНА ЗАПОРОЖЬЕ
  • Действующее вещество: Глоду плоди
  • Срок годности до: 31.07.2025
  • нет в наличии


Склад лікарського засобу

діюча речовина: глоду плоди.

Лікарська форма

Плоди.

Суцільна сировина: плоди яблуковидні, від шаровидної до еліпсоїдальної форми, тверді, зморшкуваті, довжиною 6-14 мм, шириною 5-11 мм, зверху з кільцевидною оторочкою, утвореною зсохлими чашолистками. У м’якоті плода знаходяться 1-5 дерев’янистих кісточок, що мають неправильну трикутну, овальну або стиснуту з боків форму. Поверхня кісточок ямчасто-зморшкувата або борозновидна по спинці. Колір плодів від жовто-оранжевого та бурувато-червоного до темно-бурого або чорного, іноді з білуватим нальотом кристалізованого цукру. Запах відсутній. Смак солодкуватий.

Порошок крупний: суміш шматочків різної форми зовнішньої оболонки плодів та дерев’янистих кісточок від жовто-оранжевого та бурувато-червоного до темно-бурого або чорного, іноді з білуватим нальотом кристалізованого цукру, які проходять крізь сито з діаметром отворів 3 мм. Запах відсутній. Смак солодкуватий.

Назва і місцезнаходження виробника

ПрАТ Фармацевтична фабрика «Віола».

Україна, 69050, м. Запоріжжя, вул. Складська, 4.

Фармакотерапевтична група

Кардіологічні засоби. Код АТС C01E B04.

Біологічно активні речовини плодів чинять кардіотонічну, спазмолітину, гіпотензивну, седативну та десенсибілізуючу дію; посилюють кровопостачання у коронарних судинах серця і в судинах мозку, підвищують чутливість міокарда до серцевих глікозидів, посилюють скорочення серцевого м’яза та зменшують збудливість останнього, чинять заспокійливу дію, нормалізують артеріальний тиск, сприяють зниженню рівня холестерину у крові.

Показання для застосування

Функціональні розлади серцевої діяльності, ангіоневрози, а також (як доповнення до базисної терапії) легкі форми миготливої аритмії та пароксизмальної тахікардії.

Протипоказання

Виражені артеріальна гіпотензія та брадикардія. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату.

Належні заходи безпеки при застосуванні

Під час лікування препаратом необхідний контроль артеріального тиску. При тривалому застосуванні необхідна консультація лікаря.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Не застосовують.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами

На період лікування препаратом слід утримуватися від керування автотранспортними засобами або виконання іншої роботи, що потребує підвищеної уваги, швидких психічних і рухових реакцій.

Діти

Препарат застосовують дітям від 14 років за призначенням лікаря.

Спосіб застосування та дози

1 столову ложку плодів помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип'яченої води, закрити кришкою і нагрівати у гарячій воді (на водяній бані) 15 хв, охолодити 45 хв при кімнатній температурі, процідити. Залишок віджати до процідженого настою. Об'єм одержаного настою довести кип'яченою водою до початкового об'єму (200 мл). Приймати у теплому вигляді 3 рази на добу за 30 хв до їди: дорослим – по 1/3 склянки, дітям від 14 років – по 1/4 склянки.

1 фільтр-пакет вмістом 4 г помістити у скляний або емальований посуд, залити 100 мл окропу, закрити і настоювати 15 хв. Приймати у теплому вигляді 3 рази на добу за 30 хв до їди: дорослим та дітям старше 14 років – по 100 мл.

Тривалість застосування визначається лікарем індивідуально та залежить від форми і вираженості захворювання, досягнутого ефекту, характеру терапії (моно- або комплексна терапія).

Передозування

При тривалому застосуванні у великих дозах можливі сонливість, зниження артеріального тиску, брадикардія. При появі ознак передозування слід припинити прийом препарату та провести симптоматичну та підтримуючу терапію (відповідно до клінічного стану хворого).

Побічні ефекти

Алергічні реакції (у т.ч. гіперемія, висипання, свербіж, набряк шкіри); сонливість, зменшення частоти серцевих скорочень.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Може посилювати дію снодійних, седативних, гіпотензивних та антиаритмічних засобів, серцевих глікозидів.

Термін придатності

2 роки.

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 0С  у недоступному для дітей місці. Приготовлений настій – у прохолодному місці не більше 2 діб. 

Упаковка

По 50 г у пачках з внутрішнім пакетом; по 4 г у фільтр-пакетах №20.


Товар добавлен в корзину