Анальгин-Д. амп.50% 2мл N10

Анальгин-Д. амп.50% 2мл N10


Инструкция по применению Анальгин для иньекций (Analgin Injection)

Торговое название: Анальгин

Действующее вещество: МЕТАМИЗОЛ НАТРИЙ

Английское название: Analginum

Украинское название: Анальгін

ATC классификация: N02BB02

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: metamizole sodium; 1-феніл-2,3-диметил-4-метиламінопіразолон-5-N-метансульфонат натрію;

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна або злегка жовтувата рідина;

склад: 1 мл розчину містить метамізолу натрію 500 мг;

допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Аналгетики та антипіретики. Піразолони.

Код АТС: N02B B02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Аналгезуючий, протизапальний, жарознижувальний засіб. Блокує фермент циклооксигеназу (ЦОГ), яка бере участь у перетворенні арахідонової кислоти, в результаті чого порушується утворення простагландинів, ендоперекисів та вільних радикалів, що відіграють ключову роль у розвитку запальних реакцій, болю, лихоманки. Пригнічує утворення кінінів. Підвищує поріг збудження таламічних центрів больової чутливості, підвищує тепловіддачу.

Фармакокінетика. Метамізол швидко метаболізується у печінці з утворенням 4-N-метіламінофеназону, 4-амінофеназону, 4-N-ацетиламінофеназону і 4-N-форміламінофеназону. Виводиться з організму нирками, в основному у формі кон’югатів з сірчаною і глюкуроновою кислотами. Період напіввиведення основного активного метаболіту  4-N-метіламінофеназону становить 1,8 - 4,6 години, ступінь його зв’язування з білками крові – 50 - 60 %. Метамізол проникає крізь плацентарний бар’єр і в грудне молоко.

Показания к применению. Больовий синдром різного генезу: ниркова, жовчна та кишкова коліки, артралгії, міозити, невралгії, болі при травмах, опіках, у післяопераційний період, пухлинна хвороба, інфаркт міокарду, інфаркт легені; гарячка при інфекційно-запальних захворюваннях.

Способ применения и дозы.

Дорослим препарат призначають глибоко внутрішньом’язово або внутрішньовенно (при сильних болях) по 1 - 2 мл 2 - 3 рази на добу. Вища разова доза для дорослих – 2 мл (1 г), вища добова доза для орослих – 4 мл (2 г).

Дітям призначають із розрахунку 0,1 - 0,2 мл (50 - 100 мг) на 10 кг маси тіла,  2 - 3 рази на добу (дітям до 1 року препарат вводять тільки внутрішньом’язово).

Тривалість лікування визначається індивідуально, залежно від характеру захворювання та ефективності терапії.

Побічна дія.

Пригнічення кровотворення (лейкопенія, нейтропенія, агранулоцитоз, тромбоцитопенія), геморагії, гіпотензія, інтерстиціальний нефрит, алергічні реакції (кропив’янка, кон’юнктивіт, набряк слизової оболонки носоглотки, синдром Стівенса - Джонсона, бронхоспазм, анафілактичний шок). При внутрішньом’язовому введенні можливі інфільтрати в місці введення.

Протипоказання.

Агранулоцитоз, цитостатична чи інфекційна нейтропенія, спадкоємна гемолітична анемія, пов’язана з дефіцитом глюкозо-6-фосфатдегідрогенази, лейкопенія, тяжкі порушення функції печінки і/або нирок, риніт, кон’юнктивіт або бронхоспазм на фоні прийому нестероїдних протизапальних засобів, бронхіальна астма, вагітність, період лактації, індивідуальна гіперчутливість до похідних піразолону.

Передозування.

Симптоми: гіпотермія, виражена гіпотензія, тахікардія, задишка, шум у вухах, нудота, блювання, слабкість, сонливість, марення, порушення свідомості, судоми, гострий агранулоцитоз, геморагічний синдром, гостра ниркова і/або печінкова недостатність.

Лікування - При появі ознак передозування необхідні: форсування діурезу, олуження крові, гемодіаліз, а також симптоматична терапія, спрямована на підтримку життєво важливих функцій.

Особливості застосування.

Не рекомендується регулярний тривалий прийом препарату через мієлотоксичність метамізолу. При появі немотивованого ознобу, гарячки, болів у горлі, утрудненого ковтання, стоматиту, збліднення шкірних покривів, астенії препарат слід негайно відмінити.

При тривалому застосуванні необхідно контролювати картину периферичної крові.

Препарат треба застосовувати з особливою обережністю та під суворим контролем лікаря: в лікуванні дітей до 5 років і осіб похилого віку; при захворюваннях нирок в анамнезі; при лікуванні цитостатиками; в лікуванні пацієнтів, які мають систолічний тиск нижче 100 мм рт. ст. і нестабільну гемодинаміку; при алкогольному анамнезі.

Неприпустиме призначення препарату для зняття гострих болів у животі до з’ясування їх причини.

Розчин, що вводиться, необхідно підігрівати до температури тіла. Дози більше  1 г слід вводити внутрішньовенно. Ін’єкцію проводять повільно (зі швидкістю не більше 1 мл/хв), хворий при цьому повинен лежати. Процедура потребує умов для проведення протишокової терапії.

Під час лікування сеча може забарвлюватись у червоний колір, що не має клінічного значення, та набуває природного кольору після відміни препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Розчин Анальгіну несумісний (в одному шприці) з будь-якими іншими лікарськими засобами. Аналгетичний ефект підвищується при одночасному застосуванні з транквілізаторами, седативними засобами, барбітуратами, кодеїном, блокаторами Н2-гістамінових рецепторів.

Анальгін підвищує антихолінергічні ефекти хінінвміщуючих препаратів і гіпоглікемічну активність пероральних протидіабетичних засобів. При одночасному застосуванні з алкоголем спостерігається взаємне підвищення ефектів. Препарат знижує концентрацію циклоспоринів у плазмі крові.

Одночасне застосування з іншими ненаркотичними аналгетиками, трициклічними антидепресантами, контрацептивними гормональними засобами й алопуринолом може призвести до підсилення токсичності метамізолу. Тіамазол підвищує ризик розвитку лейкопенії при застосуванні одночасно з метамізолом

Під час лікування Анальгіном не повинні застосовуватися рентгеноконтрастні речовини, колоїдні кровозамінники і пеніцилін.

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін придатності – 3 роки.

Аналоги:

Быстрый заказ Анальгин-Д. амп.50% 2мл N10

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Товар добавлен в корзину