Амброксол табл. 0.03г N20

Амброксол табл. 0.03г N20


Загальна характеристика:міжнародна назва: амброксол (ambroxol);основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або майже білого кольору;склад: 1 таблетка містить амброксолу гідрохлориду 0,03 г (30мг);допоміжні речовини: лактози моногідрат, кремнію діоксид колоїдний (аеросил), крохмаль кукурудзяний, целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Муколітичні засоби. Код АТС R05CВ06.

Фармакологічні властивості. Амброксол – муколітичний препарат, що виявляє секретомоторну (відхаркувальну) дію. Стимулює утворення сурфактанта, нормалізує змінену бронхолегеневу секрецію, поліпшує відходження мокротиння, зменшує в'язкість і адгезивні властивості, збільшує мукоциліарний транспорт, полегшує виведення мокротиння із бронхів.

Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо препарат практично повністю абсорбується із травного тракту. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається приблизно через 2 години після прийому внутрішньо. Препарат інтенсивно метаболізується в печінці. Період напіввиведення становить 9-10 годин. Препарат виводиться здебільшого (приблизно 90 %) з сечею.

Показання для застосування. Гострі та хронічні бронхіти, пневмонії, бронхіальна астма з ускладненням відходження мокротиння, бронхоектатична хвороба.

Спосіб застосування та дози. Дорослим у перші 2-3 дні призначають по 1 таблетці З рази на добу, потім по 1 таблетці 2 рази на добу. Дітям від 6 до 12 років звичайно призначають по 1 таблетці 2-3 рази на добу. Таблетки Амброксол-ЛХ приймають внутрішньо після їжі, запиваючи достатньою кількістю теплої рідини. Тривалість лікування визначається лікарем індивідуально.

Побічна дія. При прийманні препарату можуть виникати: слабкість, головний біль, гастралгії, нудота, блювання, діарея, екзантема.

Протипоказання. Препарат протипоказаний при виразковій хворобі шлунка і 12-палої кишки, у першому триместрі вагітності, при підвищеній чутливості до амброксолу або компонентів препарату.

Передозування. Про випадки передозування препаратом не повідомлялось.

Особливості застосування. При необхідності призначення препарату у період лактації треба вирішити питання про припинення грудного вигодовування. Даних про вплив препарату на здатність керувати транспортом немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендується одночасне застосування препарату з лікарськими засобами, яким властива протикашльова активність (наприклад, які містять кодеїн), у зв'язку з ускладненням виведення мокротиння з бронхів на фоні пригнічення кашльового рефлексу. Препарат підвищує ефективність ампіцилину та амоксициліну, підвищуючи їх концентрацію у плазмі крові. Терапевтичне доцільна комбінація препарату з теофіліном, можливе застосування разом з серцевими глікозидами, діуретиками та антибіотиками.

Умови та термін зберігання. В захищеному від світла місці при температурі не вище +25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 5 років.

Аналоги:

Быстрый заказ Амброксол табл. 0.03г N20

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Товар добавлен в корзину