ЛОРАТАДИН-СТОМА ТАБ.0.01Г №10

ЛОРАТАДИН-СТОМА ТАБ.0.01Г №10


ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛОРАТАДИН-СТОМА

(LORATADINE-STOMA)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Loratadinе; етиловий ефір 4-(8-хлор-5,6-дигідро-11Н-бензо-[5,6] циклогепта-[1,2 В]- піридин-11-імден)- піперидин карбонової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, без запаху, гіркуваті на смак, з плоскою поверхнею, з рискою та фаскою;

склад: 1 таблетка містить лоратадину 0,01 г;

допоміжні речовини: цукор молочний, крохмаль картопляний, магніюстеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична группа. Антигістамінні засіби для системного застосування. Код АТС R06АХ 13.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Лоратадин - проти алергічний лікарський засіб тривалої дії; специфічний блокатор Н1 - гіста мінових рецепторів. Швидко, через 30 хвилин, усуває симптоми алергії, діє протягом 24 годин. Не спричинює звикання. Препарат не проникає через гематоенцефалічний бар’єр; седативні та інші ефекти з боку ЦНС при його застосуванні відсутні.

Тератогенного, гонадо токсичного, мутагенного ефектів лоратадину не виявлено.

Фармакокінетика. Після перорального застосування швидко всмоктується із ШКТ і метаболізується впечінці. Сmax лоратадину досягається через 1-1,3 години, основного активного метаболіту (декарбоетоксилоратадину) – через 2,5 години.

Період напів виведення лоратадину – 8,4 години (від 3 до 20 год), декарбоетоксилоратадину – 28 години (від 8,8 до 92 год). Виводиться у вигляді

метаболітів протягом 24 години – 27 % із сечею, протягом 10 днів – 80 % із сечею та фекаліями в рівних кількостях.

Показання для застосування. Призначають при різноманітних алергічних захворюваннях – сінній пропасниці, набряку Квінке, кропив’янка, сироватковій хворобі, алергічному риніті, кон’юнктивіті, дерматиті, не інфекційно-алергічній формі бронхіальної астми, при лікарській алергії.

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 12 років призначають внутрішньо, по 1 таблетці (10 мг), 1 раз на добу. Дітям у віці від 2 до 12років призначають: при масі тіла менше 30 кг – ½ таблетки; при масі тіла більше 30 кг – по 1 таблетці, 1 раз на добу.

Курс лікування - від 1 до 14 днів. В окремих випадках курс лікування встановлюють індивідуально (від 1 до 28 днів).

Побічна дія. В поодиноких випадках спричинює блювання тасухість у роті.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, дитячий вік до 2років, лактація.

Передозування. Можливий розвиток сонливості, тахікардії, головного болю. При передозуванні слід викликати блювання, потім промити шлунок з подальшим застосуванням активованого вугілля. Лікування симптоматичне та підтримуюче.

Особливості застосування. Застосування Лоратадину у період вагітності небажано. Препарат виділяється з грудним молоком, тому при застосуванні Лоратадину уперіод лактації слід припинити грудне годування.

Лоратадин не впливає на координовану розумово моторну діяльність, не має седативного ефекту і, таким чином, зручний для пацієнтів, які виконують кваліфіковану роботу та керують автомобілем.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні зкетоконазолом, еритроміцином, циметидином відмічається підвищення концентраціїЛоратадину у плазмі крові без будь-яких клінічних проявів. Не потенціює дію алкоголю.

Умови та термін зберігання. Препарат слід зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище 250С.

Термін придатності – 2 роки.

Аналоги:

Быстрый заказ ЛОРАТАДИН-СТОМА ТАБ.0.01Г №10

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Товар добавлен в корзину