вазАвітал ®

(Vazаvital ®)





Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули з непрозорим, білого кольору корпусом і непрозорою зеленою кришкою, заповнені порошком світло-коричневого кольору з приємним запахом. Допускається включення темного та світлого кольорів;

склад Вазавитал капс. №30: 1 капсула містить екстракту гінкго білоба 40 мг, обніжжя бджолиного (квітковий пилок) 60 мг, рутину (вітамін Р) 20 мг, аскорбінової кислоти (вітамін С) 30 мг, нікотинової кислоти (вітамін РР) 17 мг, тіаміну гідрохлориду (вітамін В1) 1 мг, рибофлавіну (вітамін В2) 1 мг, піридоксину гідрохлориду (вітамін В6 ) 1 мг;

допоміжні речовини: магнію стеарат, лактоза.



Форма випуску. Капсули.



Фармакотерапевтична група. Засоби які застосовуються при деменції.

Код АТС N06DХ.



Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат рослинного походження з додаванням вітамінів. Містить екстракт листя гінкго білоба. Активними діючими компонентами гінкго білоба є флавонові глікозиди і терпени – гінколіди і білобаліди, а також проантоціанідини та органічні кислоти, які зумовлюють підвищену біодоступність компонентів препарату та збільшують специфічну активність Вазавіталу ®. В основі фармакологічної дії екстракту листків гінкго білоба лежить його здатність пригнічувати процеси вільнорадикального окиснення, що є важливим фактором ушкодження тканин при ішемії та гіпоксії.

Препарат впливає на утворення вазоактивних медіаторів та медіаторів запалення, що зумовлює його здатність покращувати кровообіг та проявляти протинабрякову дію. Препарат знижує ризик тромбоутворення, нормалізує процеси клітинного обміну, збільшує вміст АТФ у корі головного мозку, позитивно впливає на обмін дофаміну та норадреналіну, а також на холінергічну передачу. Покращує кровозабезпечення тканин завдяки регулюючому впливу на кровотік в артеріях, капілярах та венах.

Обніжжя бджолине (квітковий пилок) містить біологічно активні речовини (незамінні амінокислоти, ненасичені жирні кислоти), необхідні для регенерації клітин. Квітковий пилок має протисклеротичну дію, знижує кількість холестерину в крові та виводить його з організму. Домінуючі у склад Вазавитал капс. №30і пилку рутин та кверцетин покращують еластичність кров’яних капілярів та їх проникність. Флавоноїди також здійснюють помірну антигістамінну, антиоксидантну та детоксикуючу дії.

Аскорбінова кислота (вітамін С). Нормалізує проникність капілярів, сприяє підвищенню захисних функцій організму, запобігає утворенню тромбів, сприяє насиченню тканин киснем.

Нікотинова кислота (вітамін РР). Бере участь у реакціях енергетичного обміну організму.

Тіаміну гідрохлорид (вітамін В1). Відіграє першочергове значення в оптимальній утилізації вуглеводів, які є основним джерелом енергії, регулює функцію периферичної нервової системи.

Рибофлавін (вітамін В2). Бере участь у процесах росту, впливає на зір, стан шкіри, його активні фосфорильовані форми беруть участь у регулюванні окиснювально-відновлювальних процесів.

Піридоксину гідрохлорид (вітамін В6). Необхідний для засвоєння білків та жирів, сприяє утворенню еритроцитів, регулює стан нервової системи.

Рутин (вітамін Р). Ангіопротектор, зменшує підвищенну проникність капілярів, укріплює судинну стінку, зменшує її набряк та запалення. Проявляє антиагрегантну дію, чим покращує мікроциркуляцію, затримує розвиток діабетичної ретинопатії.



Фармакокінетика. Не вивчалась.



Показання для застосування. Призначають дорослим для профілактики та у комплексному лікуванні:

- дисциркуляторної енцефалопатії з порушеннями уваги, пам’яті, сприйняття, зниженням інтелектуальної спроможності;

- при початковій стадії хвороби Альцгеймера;

- нейросенсорних порушень: кохлеовестибулярний синдром (шум у вухах, гіпоакузія, запаморочення);

- діабетичної ретинопатії;

- артеріопатії нижніх кінцівок (біль при ходінні, трофічні порушення);

- синдрому Рейно.



Спосіб застосування та дози Вазавитал капс. №30.

Дорослим звичайно призначають внутрішньо під час їжі по 1 капсулі 3 рази на добу. Курс лікування 1-3 місяці, 2 рази на рік. Початок терапевтичного ефекту настає через 7 днів лікування. Найвиразніший ефект спостерігається через 3 тижні приймання препарату.



Побічна дія.

Можлива алергічна реакція, диспептичні явища, головний біль.



Протипоказання.

Підвищена чутливість до білобалідів та вітамінів, що входять до склад Вазавитал капс. №30у препарату.



Передозування.

Явище гіпервітамінозу.



Особливості застосування.

- Застосування у період вагітності і годування груддю.

Застосування препарату у період вагітності і годування груддю не рекомендується.

- Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Немає даних щодо впливу.

Діти. Дослідження щодо безпечності та ефективності застосування препарату у дітей не проводились. Тому даний лікарський засіб не рекомендується приймати дітям.



Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Не рекомендується використовувати препарат одночасно з антикоагулянтами непрямої дії, саліцилатами, пеніциліном. Можна очікувати посилення ефекту ноотропної групи препаратів при сумісному застосуванні їх з Вазавіталом ®.

Термін придатності. 2 роки.

Не застосовуйте капсули Вазавіталу ® після закінчення терміну придатності, зазначенного на упаковці.



Умови зберігання.

Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при кімнатній температурі від 15 до 25 °C.

Термін придатності – 2 роки.

Быстрый заказ ВАЗАВИТАЛ КАПС.№30(10X3)

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Товар добавлен в корзину