БЕРОЗ ГОРЬКАЯ НАСТОЙКА 100МЛ

БЕРОЗ ГОРЬКАЯ НАСТОЙКА 100МЛ


БЕРОЗ

(Beroz)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина світло-жовтого кольору з ароматним специфічним запахом;

склад: 100 мл настойки містять водно-спиртову витяжку із квіток цмину піщаного (безсмертника) – 0,2 г, квіток ромашки аптечної -0,2 г, трави звіробою- 0,25 г;

допоміжні речовини: сироп цукровий, спирт етиловий 40 %.

Форма випуску. Настойка для перорального застосування.
Фармакотерапевтична група. Засоби, що впливають натравну систему та метаболічні процеси. КОД АТС А 16АХ 10**.

Фармакологічні властивості. Препарат сприяє збільшенню кількості жовчі, що виділяється, та швидкості її виділення, підвищенню концентрації в ній холестерину і білірубіну. Зазначені ефекти зберігаються при токсичному гепатиті, викликаному чотири хлористим вуглецем. При експериментальній виразці шлунка стрес орного генезу введення препарату посилює і прискорює регенерацію тканин, що пов’язано з в’яжучим, протизапальним, бактеріостатичним, капілярозміцнювальним ефектами. Виявляє визначену антиалергічну активність, посилює діурез. Не має мутагенних, тератогенних, ембріотоксичних, імунотоксичних ефектів, не кумулюється в організмі.

Фармакокінетика. Не вивчалася.

Показання для застосування. Хронічний холецистит, дискінезія жовчного міхура та жовчовивідних шляхів, що перебігає за гіпомоторним, гіпокінетичним типом, а також при поєднанні зазначеної патології з хронічним гастритом із збереженою або зниженою секреторною функцією шлунка.

Спосіб застосування та дози. Препарат застосовують за 30 хв до їди. Призначають дорослим у дозі 30 мл (2 столові ложки) 2-3 рази на добу; препарат доцільно приймати на 1/3-1/4 склянки кип’яченої води. Максимальна добова до застановить 60-90 мл. Тривалість прийому залежить від характеру захворювання, його проявів, характеру супутньої базисної терапії та досягнутого ефекту і становить 7-15 днів. Можливі повторні курси лікування з перервою в 14 днівпісля попереднього курсу.

Побічна дія. В окремих випадках можлива індивідуальна підвищена чутливість до препарату в цілому та окремих його інгредієнтів, яка виявляєтьсядиспептичними явищами та алергічними шкірними реакціями, що потребує відміни препарату.

Протипоказання. Препарат протипоказаний при підвищеній кислотності шлункового соку, виражених функціональних змінах печінки та нирок, кровотечах із шлунково-кишкового тракту, вираженому гастро дуоденальному рефлюксі, вираженій брадикардії. Залежність від алкоголю, дитячий вік, вагітність таперіод годування груддю.

Передозування. При отруєннях, в тому числі і тих, що виникли внаслідок передозування, призначають суспензії ентеросорбентів та симптоматичну терапію.

Особливості застосування. Не рекомендується призначати хворим на хронічний алкоголізм, особам, робота яких вимагає підвищеної уваги (водії, оператори таін.).

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Настойка “Бероз” посилює дію барбітуратів, транквілізаторів та інших засобів, що впливають на центральну нервову систему. Не слід призначати одночасно з лікарськими засобами, до складу яких входять метали.

Умови та термін зберігання. Зберігають при температурі від 150Cдо 250С, в захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Під час зберігання можливе випадання осаду. Термін придатності - 2 роки.


Товар добавлен в корзину