БАРБОВАЛ КАПЛИ 25МЛ

БАРБОВАЛ КАПЛИ 25МЛ


Барбовал (краплі) (Barbovalum)
Загальна характеристика

Основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина, із специфічним ароматним запахом;

Склад: 1 мл препарату містить етилового ефіру a-бромізовалеріанової кислоти 18 мг, валідолу 80,0 мг, фенобарбіталу 17 мг;

допоміжні речовини: натрію ацетат 3-водний, спирт етиловий ректифікований, вода очищена.

Форма випуску

Розчин.

Фармакотерапевтична група

Снодійні та седативні препарати. Комбіновані препарати барбітуратів. Код АТС: N05C B02.

Фармакологічні властивості

Барбовал® — комбінований лікарський засіб, терапевтична дія якого зумовлена фармакологічними властивостями компонентів, що входять до його складу. Етиловий ефір a-бромізовалеріанової кислоти справляє седативну та спазмолітичну дію. Фенобарбітал у звичайних дозах виявляє легку седативну та судинорозширювальну дію. Валідол заспокійливо впливає на центральну нервову систему, уповільнює перистальтику шлунка та кишечнику, зменшує метеоризм, має також помірну рефлекторну судинорозширювальну та спазмолітичну дію.

Показання для застосування

Барбовал® застосовують при неврозах, що супроводжуються підвищеною збудливістю, безсонням, при істерії; в комплексному лікуванні легких нападів стенокардії, гіпертонічної хвороби, тахікардії функціонального генезу, при спазмах шлунка та кишечнику, метеоризмі.

Спосіб застосування та дози

Барбовал® приймають внутрішньо, з невеликою кількістю рідини або на шматочку цукру під язик. Дози препарату встановлюють індивідуально. Звичайно дорослі використовують по 10—15 крапель на прийом, 2—3 рази на день. Приймати препарат краще за 20—30 хвилин до їжі. Після перерви в 10—15 днів курс лікування можна повторити. Термін лікування визначає лікар.

Побічна дія

Звичайно препарат переноситься добре. В окремих випадках і при передозуванні може спостерігатися сонливість, нудота, запаморочення, сльозотеча. Ці явища проходять при зменшенні дози або відміні препарату.

Протипоказання

Препарат не рекомендується застосовувати у лікуванні дітей, вагітних і жінок, які годують груддю. Барбовал® не можна призначати при підвищеній чутливості до будь-яких компонентів препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Одночасне застосування з нейролептиками і транквілізаторами потенціює, а зі стимуляторами центральної нервової системи — ослабляє дію кожного з компонентів препаратів. Алкоголь посилює ефекти Барбовалу® і може підвищувати його токсичність. Наявність у складі Барбовалу® фенобарбіталу може індукувати ферменти печінки, і це робить небажаним його одночасне застосування з медикаментами, що метаболізуються в печінці, оскільки їхня ефективність буде знижуватись у результаті більш високого рівня метаболізму (непрямі антикоагулянти, антибіотики, сульфаніламіди та ін.).

Передозування

Передозування препаратом характеризується пригніченням реакцій, сонливістю, запамороченням, слабкістю, іноді — нудотою та блюванням. При виражених симптомах отруєння рекомендується ввести стимулятори центральної нервової системи (кофеїн, бемегрид, етимізол та ін.). При інших проявах — симптоматична терапія.

Особливості застосування

Препарат з обережністю призначають особам, робота яких пов'язана з підвищеною увагою: водіям, операторам та ін.

Умови та термін зберігання

Зберігати в захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі від 15°С до 25°С. Термін зберігання — 2 роки.

Умови відпуску

Без рецепта.

Упаковка

По 25 мл у флакони-крапельниці, вкладені в пачку.

Аналоги:

Быстрый заказ БАРБОВАЛ КАПЛИ 25МЛ

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Товар добавлен в корзину