АМБРОКСОЛ-ЗД СИРОП15МГ/5 100МЛ

АМБРОКСОЛ-ЗД СИРОП15МГ/5 100МЛ


АМБРОКСОЛ
(Ambroxol)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: ambroxol; амброксолу гідрохлорид, транс-4-[(2-аміно-3,5-дібромобензил)аміно]циклогексанолу гідрохлорид;
основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна або злегка жовтувата сиропоподібна рідина, солодка на смак з характерним запахом;

склад: 5 мл сиропу містить амброксолу гідрохлориду 15 мг;

допоміжні речовини: пропіленгліколь, ніпагін (метилпарабен), ніпазол (пропілпарабен), спирт етиловий 96% (не менш 2,1 г у 100 мл препарату) , сорбіт, ароматизатор малиновий, вода очищена.



Форма випуску. Сироп.



Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовують при кашлі та простудних захворюваннях. Код АТС R05CB06.



Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Амброксол – муколітичний засіб. Викликає виражений відхаркувальний ефект. Стимулює серозні клітини бронхіальних залоз слизової оболонки бронхів, підвищуючи вміст серозного секрету, та відновлює порушене співвідношення серозно-слизуватих компонентів мокротиння. Препарат активізує гідролізуючи ферменти, підсилює вивільнення лізосом із клітин. Кларка, що приводить до зменшення в’язкості мокротиння. Амброксол підвищує рівень сурфактанту в легенях та мукоціліарний транспорт мокротиння. У незначній мірі пригнічує кашель.

Фармакокінетика. При прийомі внутрішньо Амброксол практично повністю адсорбується в травному тракті, швидко розподіляється в тканинах організму, найбільш висока концентрація визначається в легенях. Максимальна концентрація препарату у плазмі крові досягається через 0,5 – 3 години. Зв’язується з білками крові близько 90%. Проникає крізь ГЕБ, плацентарний бар’єр, виділяється з грудним молоком. Не кумулюється.

Піддається метаболізму в печінці шляхом кон’югації з утворенням фармакологічно неактивних метаболітів. Період напіввиведення становить 7 – 12 годин.



Показання для застосування. Сироп Амброксолу призначають при гострих та хронічних захворюваннях дихальних шляхів, які супроводжуються утворенням в’язкого, густого мокротиння, що важко відкашлюється, та сухим непродуктивним кашлем: трахеїт, бронхіт, пневмонія, бронхіальна астма з утрудненням відокремлювання мокротиння, бронхоектатична хвороба тощо; при респіраторному дистресс-синдромі у новонароджених та недоношених дітей.

Також Амброксол застосовують при захворюваннях ЛОР-органів, що супроводжуються утворенням густого секрету: ларингіт, фарингіт, синусит, риніт.



Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старшим 12 років сироп Амброксолу призначають внутрішньо після їди по 30 мг (10 мл) 2 – 3 рази на добу.

Аналоги:

Быстрый заказ АМБРОКСОЛ-ЗД СИРОП15МГ/5 100МЛ

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Товар добавлен в корзину