АМБРОКСОЛА Г/ХЛ ТАБ.0.03Г №20

АМБРОКСОЛА Г/ХЛ ТАБ.0.03Г №20


ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АМБРОКСОЛ

(AMBROXOLUM)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: ambroxol;(транс-4-[(2-аміно-3,5-дибромбензил) аміно]-циклогексанолу гідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки з двоопоклою поверхнею, білого кольору з трохи кремуватим відтінком;

склад: 1 таблетка містить амброксолу гідро хлориду 0,03 г;

допоміжні речовини: лактоза фармацевтична, крохмаль кукурудзяний, аеросил, магнію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Муколітичний засіб. Код АТС R05C B06.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Амброксол є ефективним секретолітиком ісекретомоториком, який нормалізує утворення бронхіального секрету, який патологічно змінюється у разі розвитку запальних захворювань дихальної системи. Препарат стимулює серозні клітини залоз слизової оболонки бронхів, збільшує вміст слизового секрету і нормалізує порушене співвідношення серозного і слизового компонентів мокротиння. Зміна структури бронхіального секрету відбувається через зменшення кількості і фрагментацію мукополісахариднихволокон, що призводить до зниження в’язкості мокротиння. Також амброксол сприяє виділенню в’язкого секрету зі стінок бронхіол і полегшує його виділення зарахунок посилення руху війок міготливого епітелію бронхів. Амброксол стимулює утворення альвеолярного сурфактанту пневмоцитами 2-го типу і бронхіальногосурфактанту клітинами Кларка. Препарат дуже гарно проникає через плацентарний бар’єр і поліпшує синтез сурфактанту в період внутрішньо утробного життя плода, також препарат має здатність запобігати розвитку синдрому недостатнього диханняу новонароджених. Крім того, амброксол зменшує спастичну гіперактивністьбронхів, полегшує дихання і незначно пригнічує кашель.

Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо амброксол майже повністю абсорбується із шлунково-кишкового тракту. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 2 год інтесивно метаболізується в печінці.

Період напів виведення становить приблизно 9 - 10 год, більша частина (90%) виводиться з сечею.

Показання для застосування. Препарат застосовується при гострих і хронічних захворюваннях дихальних шляхів, які супроводжуються утворенням в’язкого секрету, що тяжко відділяється: гострі та хронічні бронхіти різноманітної етіології, при запаленні легенів, за наявності у хворого бронхіальної астми, бронхоектатичної хвороби, ателектазу легені, трахеїту, ларингіту, синуситу, риніту. Також препарат доцільно використовувати при синдромі недостатнього дихання (шокова легеня), для профілактики і лікування ускладнень після операційних втручань на легенях.

Спосіб застосування та дози. Дорослим та дітям старше 12 років препарат призначають у дозі 1 таблетка 3 рази на день перші 2 - 3 дні лікування (під часабо після їди), потім дозу препарату зменшують до 1 таблетки 2 рази на добу абопо ½ таблетки 3 рази на добу. Курс лікування становить 4 - 14 діб.

Дітям від 5 до 12 років препарат призначають по ½ таблетки 2 - 3рази на добу.

Новонародженим та дітям до 5 років препарат краще призначати у вигляді сиропу або крапель.

Побічна дія. Дуже рідко спостерігається загальна слабкість, головний біль, біль у шлунку, нудота, блювання, діарея, шкірні висипання.

Протипоказання. Індивідуальна чутливість до амброксолу. Амброксол неслід застосовувати за наявності у хворого в анамнезі хвороби шлунка і 12-палої кишки, у І триместрі вагітності та у період лактації.

Передозування. На сьогодні випадки передозування не встановлені.

Особливості застосування. Під час лікування Амброксолом у період лактації слід припинити грудне вигодовування.

Таблетки запивати достатньою кількістю рідини.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Амброксолу таампіциліну, амоксициліну, доксицикліну, еритроміцину, цефуроксиму концентрація вищезазначених антибіотиків у легеневій тканині зростає. Не слід приймати препарат разом з лікарськими засобами, що пригнічують кашель (наприклад, кодеїн), через затруднення від ходження мокротиння із бронхіального дерева зарахунок пригнічення кашльового рефлексу.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності –3 роки.


Аналоги:

Быстрый заказ АМБРОКСОЛА Г/ХЛ ТАБ.0.03Г №20

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Товар добавлен в корзину