АЕКОЛ МАСЛ.Р-Р 100МЛ

АЕКОЛ МАСЛ.Р-Р 100МЛ


Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: оліїста рідина оранжево-червоного кольору;

склад: 100 мл розчину містять: ретинолу ацетату (вітамін А) – 0,0972164 г (282608 МО); a-токоферолу ацетату (вітамін Е) – 0,18 г; менадіону (вітамін К3) - 0,05 г; бета-каротину – 0,18 г;

допоміжні речовини: олія соняшникова рафінована або олія соняшникова рафінована дезодорована марки “П” виморожена.

Форма випуску. Розчин олійний.

Фармакотерапевтична група. Засоби для лікування ран та виразкових уражень. Препарати, що сприяють загоюванню (рубцюванню) ран. Код АТС D03А Х50**.

 

Фармакологічні властивості. Комбінований вітамінний препарат, дія якого зумовлена вітамінами А, Е і К, що входять до його складу. Чинить метаболічну та противиразкову дію. Прискорює загоювання ран, стимулює репарацію. Чинить антиоксидантну та протизапальну дію, відновлює капілярний кровообіг, нормалізує проникність тканин та капілярів, має кровоспинний ефект.

Показания к применению. Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, стан після резекції шлунка, неспецифічний виразковий коліт.

Тріщини слизової оболонки прямої кишки (у тому числі стани після вирізання тріщин), проктосигмоїдит, геморой, склеродермія, декубітальні, трофічні та варикозні виразки, ерозія шийки матки, ендоцервіцит, кольпіт, гнійно-некротичні рани, інфіковані опіки ІІ-ІІІ ступеня, стан після аутодермопластики.

Способ применения и дозы.

Препарат застосовують внутрішньо за 30-40 хвилин до їжі, дорослим по 7-10 мл (1-2 чайні ложки) 2-3 рази на добу протягом 4-5 тижнів. За необхідності лікування повторюють через 6 місяців.

Місцево, в проктології, у вигляді мікроклізм або тампонів по 30-50 мл протягом 10-12 днів; в гінекології – у вигляді тампонів, змочених розчином; курс лікування – 1-15 процедур.

Зовнішньо наносять через день на уражені ділянки шкіри, які попередньо очищають від некротичних утворень, у вигляді олійних пов’язок до появи грануляцій та епітелізації.

Побічна дія.

Можливі алергічні реакції. При прийомі внутрішньо в деяких випадках – диспептичні явища у вигляді дискомфорту в епігастральній ділянці, нудота, діарея.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. При застосуванні внутрішньо – період вагітності і лактації, тиреотоксикоз, хронічний гломерулонефрит, хронічна серцева недостатність.Діти до 14 років.

Передозування. Прояви гіпервітамінозу А, Е і К. Симптоми: головний біль, сонливість, млявість, нудота, блювання, діарея, біль у кістках нижніх кінцівок, тромбози, тромбоемболія, гіперхолестеринемія. Лікування: симптоматичне. Як антагоніст вітаміну А призначають тироксин та аскорбінову кислоту.

Особливості застосування. При тривалому застосуванні внутрішньо у високих дозах можливе загострення жовчнокам’яної хвороби та хронічного панкреатиту. З обережністю застосовують препарат при вираженому атеросклерозі коронарних артерій, інфаркті міокарда, гострому та хронічному нефриті, при підвищеному ризику розвитку тромбоемболії.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Препарат не можна приймати внутрішньо одночасно з естрогенами (підвищують ризик розвитку гіпервітамінозу А), препаратами заліза та срібла.

 

Умови та термін зберігання. У прохолодному, захищеному від світла та недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 2 роки.

Быстрый заказ АЕКОЛ МАСЛ.Р-Р 100МЛ

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Товар добавлен в корзину