Алтейка сироп 100мл

Алтейка сироп 100мл


АЛТЕЙКА (ALTEYKA)



Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: сиропоподібна рідина від світло-коричневого до червоно-бурого кольору зі специфічним запахом;

склад: у 100 мл сиропу міститься алтейного кореня екстракту сухого (4:1) (у перерахунку на полісахариди) – 0,15 г;

допоміжні речовини: ніпагін, ніпазол, спирт етиловий, цукор, вода очищена.



Форма випуску. Сироп.



Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовують при кашлі і застудних захворюваннях. Відхаркувальні засоби. Коріння алтея. Код АТС R05CА05.



Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Відхаркувальний засіб прямої дії. Комплексний рослинний препарат, основними діючими речовинами якого є полісахариди, а також пектини, амінокислоти, крохмаль та інші. Полісахариди препарату всмоктуються у кров, частково виділяються бронхіальними залозами і виявляють на слизову оболонку верхніх дихальних шляхів обволікаючу, пом’якшуючу і протизапальну дію, дещо збільшуючи виділення рідкої складової бронхіального секрету і нормалізує її реологічні властивості (в’язкість, еластичність, адгезивність). Підсилює перистальтичні рухи бронхіол і моторну функцію миготливого епітелію бронхів, сприяючи виведенню мокротиння. Рослинний полісахаридний слиз препарату, обволікаючи слизову оболонку шлунка, виявляє цитопротективний і протизапальний ефекти.

Фармакокінетика. Не досліджена.



Показання для застосування. Гострі і хронічні запальні захворювання органів дихання: ларингіти, трахеїти, бронхіти, бронхіальна астма, коклюш. Захворювання шлунково-кишкового тракту: катаральні стани стравоходу, гастрити.



Спосіб застосування та дози. Препарат призначають до їди: дорослим та дітям, старше 14 років, по 1 столовій ложці (15 мл) сиропу 4 – 6 разів на добу, дітям 7 – 14 років по 1 десертній ложці (10 мл) сиропу 4 – 6 разів на добу; дітям 2 – 7 років по 1 чайній ложці (5 мл) сиропу 4 – 6 разів на добу, дітям від 1 до 2 років по ½ чайної ложки (2,5 мл) 3 – 4 рази на добу, дітям до 1 року по ½ чайної ложки (2,5 мл) 1 – 2 рази на добу.

Тривалість курсу лікування визначається індивідуально, залежно від ефективності терапії і, як правило, складає 7 – 14 днів.



Побічна дія. Не виявлена.



Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.



Передозування. Випадки передозування препарату не описані.



Особливості застосування. В процесі зберігання допускається наявність осаду.

Перед застосуванням збовтувати.



Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендується застосовувати одночасно з протикашлевими засобами (кодеїн, тощо).



Умови та термін зберігання. В захищеному від світла місці при температурі не вище

25 оС.

Зберігати в недоступному для дітей місці!

Після розкриття зберігати не більше 14 діб при температурі від 8 0С до 15 0С.

Термін придатності – 2 роки.


Товар добавлен в корзину